Fibra söker Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Fibra
Plats
Västerås, Västmanland
Annonserat
den 27 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
C12709/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Fibra driver och utvecklar stadsnätet på uppdrag av nätägarna Mälarenergi, Eskilstuna Energi & Miljö, Arboga, Hallstahammar och SEVAB Strängnäs Energi. Vi ägs gemensamt av nätägarna och finns till för att bygga ut nätet både i städerna och på landsbygden, för att göra nätet snabbare, och för att driva på konkurrensen och tjänsteutveckling bland leverantörerna. Målet är ett av världens bästa och mest använda bredbandsnät – och att det bidrar till att göra livet bättre för regionens invånare.

Arbetsbeskrivning

Fibra arbetar med att ansluta kunder till Stadsnätet i Västerås, Eskilstuna, Strängnäs, Hallstahammar och Arboga samt utvecklar, driftar och underhåller det befintliga nätet. Här får du chansen att arbeta på ett företag med korta beslutsled. Du får en helhetsbild över ditt arbete och många kontaktytor. En viktig roll för att tillhandahålla ett IT-stöd som stöttar verksamheten i att nå satta mål.

Som förvaltningsledare IT kommer du att ansvara för och leda förvaltningen av flertalet objekt och IT-system inom Fibra. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utforma förvaltningsplaner, ansvara för budget och uppföljning av dessa samt arbeta med förändringar och systemsammanband. Tillsammans med dina kollegor i gruppen ska du säkerställa en god leverans av bolagets IT-system till våra användare. I arbetet ingår även att ha kontakt med såväl interna som externa leverantörer, där du fungerar som kravställare. Kort och gott ska du se till att våra IT-system lever upp till ställda krav och arbeta med utveckling och förvaltning av bolagets systemmiljö utifrån ett helhetsperspektiv. Du rapporterar och har uppföljning till objektsägare, avdelningschef och informerar övrig verksamhet kontinuerligt.

Kvalifikationer

DIN BAKGRUND
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller liknande och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Alternativt att du har flera års arbetslivserfarenhet som vi som arbetsgivare bedömer som likvärdigt. dessutom har du arbetat med systemförvaltning av något slag. Fibra är i uppbyggnadsfasen av en systemförvaltningsmodell som bygger på PM3. Därför är det också meriterande om du har erfarenhet från PM3.

DIN PROFIL
För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som är strukturerad, driven och pragmatisk. Det händer mycket inom området, vilket ställer nya krav på systemen och situationer uppstår som avviker från planen. Därför så ser vi gärna att du har ett helhetsperspektiv och förståelse för hur allt hänger ihop. Vi ser gärna att du driver på och initierar nya uppdrag där du ser ett behov. Du trivs att arbeta så väl självständigt som i grupp och hittar lösningar på de problem som eventuellt uppstår. Dessutom har du ett stort intresse för tekniken.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill Framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Ansökan

Ansök senast: 2017-05-21

Referensnummer: C12709/2017

Kontakt

David Hjälmgården Utvecklingschef Fibra 021-39 5164 david.hjalmgarden@fibra.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Besök gärna Jobba i Västerås på www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Läs mer: Mälarenergi som arbetsgivare

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Liknande jobb

Liknande jobb