UX-lead till Pensionsmyndighetens externwebb

Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
PSL 2017-42
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Är du genuint intresserad av att driva en användarcentrerad utveckling av Pensionsmyndighetens externwebb och vara en nyckelspelare i vår kundcentrerade digitalisering?

Pensionsmyndigheten är inne i ett intensivt skede för att förnya och modernisera vår digitala närvaro. Under 2016 lanserade vi en ny responsiv webb baserat på modern teknik och med ett kundnära och agilt arbetssätt. Under 2017 och kommande år fortsätter arbete med att utveckla nya kundanpassade e-tjänster.

Vi erbjuder

 • Spännande uppdrag hos en viktig samhällsaktör
 • Utvecklande arbete på modern myndighet med höga framtidsambitioner
 • Arbete i ett tvärfunktionellt utvecklingsteam
 • Som statligt anställd har du goda anställningsvillkor och många förmåner, dessutom värdesätter vi god balans mellan jobb och fritid

Vi sitter i ljusa och nyrenoverade lokaler centralt placerade i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha en organisatorisk hemvist på Utvecklingsavdelningen men tillbringa större delen av din arbetstid med ditt team. Utvecklingsavdelningens uppdrag är att driva myndighetens strategiska verksamhetsutveckling i riktning mot myndighetens framtidsbild.

Rollen som UX-lead för myndighetens externa webb innebär arbete på både taktisk och operativ nivå. Du kommer vara ansvarig för interaktionsdesign på externwebben och att denna följer både myndighetens strategiska inriktning och uppfyller kundernas behov.

I ditt ansvar för användarupplevelsen, blir din uppgift att utifrån övergripande strategier sätta mål på kort och lång sikt för användarupplevelsen, och i samråd med chefer/funktionsansvariga ta fram underlag kring vilka förändringar som ger mest kund- och verksamhetsnytta och bästa användarupplevelse. Arbetet är varierande. Till viss del kommer du att arbeta med allt från interaktionsdesign till användartester till att ta fram koncept. Men du har framförallt ett funktionellt ansvar för webbens UX-gruppering. Här ansvarar du för att stötta dina kollegor i frågor kring arbetssätt, dokumentation och processer så att alla leveranser från grupperingen är av god kvalité. Huvuddelen av din arbetstid kommer att tillbringas nära våra tvärfunktionella utvecklingsteam.

Utbildning och erfarenhet

 • Akademisk utbildning, gärna med inriktning systemvetenskap, beteendevetenskap, interaktionsdesign, kognitionsvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
 • Flerårig erfarenhet av att utveckla och designa digitala tjänster
 • Djup kunskap kring agila utvecklingsmetoder och hur designarbetet bedrivs utifrån dessa metoder
 • Du jobbar obehindrat med wireframes och olika verktyg för att skapa klickbara prototyper, till exempel Sketch eller axure
 • Stor vana att arbeta med personas, kundresor
 • Stor vana att leda grupper

Meriterande är även

 • Erfarenhet av att arbeta i tvärfunktionella utvecklingsteam
 • Metodkunskap kring användartester
 • Övergripande kunskap i CSS och HTML för att obehindrat kunna samarbeta med front-end utvecklare
 • Erfarenhet av liknande roll från statlig eller privat verksamhet

Egenskaper

Du trivs med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitalisering och digitala användargränssnitt. Du tycker om att driva förändringsarbete och har förmåga att ständigt arbeta med att förbättra verksamheten. Vidare har du lätt för att samarbeta och kan förankra idéer hos både teammedlemmar, chefer och medarbetare. Det är också viktigt att du har en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska samt förmåga att visualisera och förklara komplexa frågor på ett enkelt och lättbegripligt sätt. Du trivs med att leda arbetsgrupper. Vidare ser vi att du är affärsmässig, analytiskt lagd och har både strategisk och kreativ höjd samt tycker om att ha många kontaktytor. Du trivs att arbeta i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare och placerad i Stockholm. Då myndighetens verksamhet bedrivs på åtta verksamhetskontor, lokaliserade i Växjö, Halmstad, Karlstad, Luleå, Visby, Gävle, Söderhamn och Stockholm, kan resor förekomma i tjänsten.

Ange diarienummer PSL 2017-42 i din ansökan.

Intervjuer sker vecka 21-22

För mer information

För mer information kontakta Daniel Jonsson 010-454 24 68.

Fackliga representanter: Thomas Martinuzzi, SACO, 010-454 35 52 och Helena Blomkvist, ST, 010-454 28 53.

Sista ansökningsdag: 2017-05-14

Liknande jobb

Liknande jobb