Scania IT

Windows Terminal Server-tekniker med fokus på applikationspaketering

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 28 april 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Gruppen Client Workspace ansvarar för Scanias applikationspaketering, Windows klientplattform bestående av ca 30 000 klienter globalt samt bakomliggande SCCM-infrastruktur.

Applikationspaketering sker både mot Scanias fysiska Windowsplattform och mot våra virtuella miljöer – Citrix-baserad Windows Terminal Server miljö samt Virtual Desktop Infrastructure miljö (VDI).

Vi söker en erfaren Terminal Server-tekniker till vårt paketeringsteam som bland annat skall ansvara för Scanias Server acceptanstestmiljö och hantera applikationsreleaser före och efter produktionssättning. Arbetet innefattar även felsökning av applikationer i acceptanstestmiljö samt delta i felsökning av produktionssatta applikationer tillsammans med vår systergrupp – Virtual Workspace.

Du kommer närmast att ingå i ett team bestående av både tekniker och koordinatorer inom applikationspaketering – övriga kollegor på gruppen arbetar med Scanias Windows klientplattform (Windows 7 och 10) samt med tjänsteansvar.


Dina arbetsuppgifter
  • Ansvara för vår acceptanstestmiljö
  • Hantera applikationsreleaser före och efter produktionssättning
  • Support- och incidenthantering
  • Kontakt med applikationsägare över hela Scania globalt

Din profil
Du är noggrann, analytisk och trivs att jobba efter en process. Du är självgående och gillar samtidigt att arbeta som en del i ett team. En viss flexibilitet krävs då arbetsmängden är kundstyrd och därför kan variera från dag till dag. Vissa releaser kan ske utanför arbetstid för att minimera kundpåverkan men den absoluta majoriteten av arbetet sker svensk kontorstid.

Du har erfarenhet av:
  • SCCM
  • Citrix Studio
  • Erfarenhet av drift och arbete i större RDS-/Citrix-miljöer
  • Förståelse för beroenden vid applikationsdeployment (DB/AD/File/Print)
  • ThinApp, App-V, .MSI
  • Powershell – en stor del av arbetet sker m h a PowerShell script
 Kunskaper inom RES Workspace är meriterande.
 
Observera att Scanias koncernspråk är engelska, all dokumentation och en stor del av kommunikationen med internkunder sker på engelska.
 
Vi erbjuder
Möjligheten att jobba i ett trevligt och sammansvetsat team på ett internationellt företag med en global tjänsteportfölj.
 
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 
Ytterligare information
För ytterligare information kontakta Johan Grandin (Gruppchef End User Productivity - Client Workspace), 08-553 894 16 eller Mikael Tammi (Scania Rekryteringscenter), 08-553 711 74.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval sker löpande under ansökningstiden.

 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172194 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb