Migrationsverket söker it-säkerhetsexpert till Systemutvecklingsenheten 3 Norrköping

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping
Annonserat
den 2 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vill du vara med och vidareutveckla it-säkerhetsarbetet på Migrationsverket? It-sektionen i Norrköping befinner sig i en spännande förändringsfas med många spännande utmaningar. Vi söker nu dig som vill bidra till att driva vårt utvecklingsarbete framåt! Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett stimulerande, rikt och ansvarsfullt arbetsliv med stor möjlighet till att påverka din vardag och karriärutveckling.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk och förändlig miljö som präglas av ett fokus av ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen  introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom it-säkerhetsfunktionen på Migrationsverkets it-sektion och vara delaktig i vidareutvecklingen av tjänster, teknik och arbetssätt. Som it-säkerhetsexpert kommer du att medverka till att realisera säkerhetskrav i tekniska lösningar i såväl applikationer som infrastruktur, arbeta med att utveckla metoder och arbetssätt samt analys och hantering av it-säkerhetsincidenter. Du stödjer även it-sektionen inom kontinuitets- samt krisplanering.

Utöver detta kommer du även arbeta med framtagande och förvaltning av regelverk inom it-säkerhetsområdet, uppföljning och kontroll av säkerhetsnivåer inom IT-miljön samt bistå vid it-säkerhetsrevisioner. Vidare kommer du arbeta med omvärldsbevakning inom området, bidra till kompetensutveckling inom it-sektionen i it-säkerhetsrelaterade ämnen och du deltar aktivt i forum och andra nödvändiga grupperingar inom området.


Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.


Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom it/datavetenskap eller motsvarande erfarenheter förvärvade på annat sätt där inriktning är mot informationssäkerhet/it-säkerhet.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av systemutveckling, nätverks- och infrastruktursäkerhet, och/eller penetrationstester. Det är även meriterande om du är certifierad inom it-säkerhetsområdet (CISSP, CISM, CISA) eller motsvarande. Erfarenhet av it-säkerhetsramverk så som ISO27001 eller motsvarande ses också som meriterande.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har intresse och motivation för tjänsten. Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.


Personliga kompetenser

Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Som person arbetar du bra med andra människor.


Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare med sex månaders provanställning
Information om arbetstid: Kontorstider
Placering: Norrköping
Tillträde för befattningen: Omgående eller enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning.


Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till migrationsverket@academicwork.se. Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Jonas Elmqvist  – jonas.elmqvist@migrationsverket.se.


Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast 2016-05-28. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover som en del i processen.

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

I samband med att du registrerar din ansökan, kommer du att få svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du fyller i frågorna så utförligt du kan och inte endast hänvisar till CV och personligt brev. Registrerade ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar beaktas inte i lika stor utsträckning som utförliga svar.

Liknande jobb

Liknande jobb