Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en Teknikspecialist för våra Underrättelsesystem till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 maj 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare.


Beskrivning av arbetsplatsen

It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.


Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.
It-stödet hanterar bland annat polisanmälningar, utredningar, underrättelser, gränskontroll, efterlysningar, trafik, radio, informations- och ärendehantering, statistik, personal, loggning, behörighet och it säkerhet. Våra it-stöd har ett brett spann – från små enkla applikationer till stora komplexa system, från egenutvecklat till standardsystem, från gamla system till nya heta mobila appar.

Vi söker nu Teknikspecialist för våra underrättelsesystem till enheten Utveckling och applikationsförvaltning (UAF) – är det DU?

Polisens underrättelseverksamhet har till uppgift att upptäcka, förebygga och förhindra brottslig verksamhet. Vår uppgift inom Underrättelsesystem är att tillgodose verksamhetens behov av it-stöd. Vi arbetar i nära samverkan med verksamheten med egenutveckling av system, inköp och införande av färdiga systemlösningar och verktyg som alla ofta behöver integreras till ett eller flera andra system. Vidare omfattar vårt ansvar livscykelhantering av de olika it-lösningarna, vilket bl.a. innebär uppgraderingar av både verktygen och dess miljöer för att säkra stabilitet och långsiktighet.


Arbetsuppgifter

Som Teknikspecialist inom underrättelsesystem stödjer du polisverksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring områdets produkter vilket kräver en förståelse för hur produkterna används och fungerar i verksamheten. Det är viktigt att intresse finns för problemlösning, teknisk livscykelhantering och tillhörande miljöer. Som specialist för en specifik produkt/applikation kan du även arbeta med att konfigurera och anpassa denna inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet får den funktionalitet som efterfrågas. Med din specialistkunskap kommer du även att medverka i arbetet med att vidareutveckla och ta fram nya lösningar för polisens underrättelseverksamhet.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är upprätthålla systemens funktionalitet och drift. Du gör detta genom att hålla samman behoven av systemens vidareutveckling och ansvara för livscykelhanteringen genom att kontinuerligt se över teknik och infrastruktur som är kopplad till systemen samt att genomföra prioriterade aktiviteter. För arbetet krävs att du samverkar med andra grupper och enheter inom polisens it-avdelning. Du kommer även få hantera inköp av olika slag.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning inom IT-området.
 • Flera års erfarenhet inom it-systemförvaltning/livscykelhantering av egenutvecklade system
 • Ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska språket.
 • Mycket goda kunskaper förvärvade genom arbete inom minst två av följande områden; infrastruktur, applikationer, operativsystem och databashanterare.


Meriterande:

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om underrättelseverksamhet
 • Goda kunskaper inom följande områden; Windows, Linux och databashanterare.
 • Kunskap om Polisens infrastruktur och arkitektur
 • Erfarenhet av configuration management
 • Erfarenheter av it-säkerhetslösningar
 • Erfarenhet av att jobba agilt.
 • Grundläggande programmeringskunskaper.


Personliga egenskaper:

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du är nyfiken, tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du har ett eget inre driv och är samtidigt en god lagspelare som kan hantera många kontaktytor. Att ge en god service är för dig en självklarhet.


Kontaktpersoner

Margona Åhman Gruppchef 010-56 41 465


Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422


Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb