IT-chef

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tillväxtverket är en kunskapsdriven myndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid. Tillväxtverket stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar. På myndigheten arbetar 420 medarbetare och vi har kontor på 9 orter runt om i Sverige.


Om tjänsten

I tjänsten ingår att ansvara för utveckling, drift och förvaltning av IT-infrastrukturen för hela myndigheten. Till din hjälp har du IT-enheten som består av ett 20-tal medarbetare som rapporterar till dig. Uppdraget består i att utveckla verksamheten och styrningen av en komplex IT-miljö inom arkitektur, drift, teknik, teknisk förvaltning och systemutveckling. En viktig del är att driva förändringsarbete för ökad kvalitet och kostnadseffektivitet inom IT-området.

Du kommer att att leda IT-projekt för hela myndigheten. En viktig utmaning blir att förstå verksamhetens behov och konkretisera dem i faktiska IT-lösningar. Ditt uppdrag kommer också att vara att fördjupa rollen som internkonsult och utveckla ett arbetssätt där enhetens kompetenser i IT-området ger stöd i det ofta komplicerade avvägningsarbetet mellan olika intressen. 

Du har personal- och arbetsmiljöansvar för IT-enhetens medarbetare. I vår medarbetar- och chefspolicy uttrycker vi de förväntningar vi har på samtliga medarbetare och chefer. Det är viktigt att du känner att ditt ledarskap harmoniserar med denna. Läs vår medarbetar- och chefspolicy här.

Du har budgetansvar och ingår i avdelning Förvaltnings ledningsgrupp där du kommer att bistå med IT-kunskap för hela verksamheten. 

IT-enheten expanderar och i utvecklingsarbetet planeras också att rekrytera två gruppchefer inom enheten. Dessa kommer att rapportera till dig. Du rapporterar till avdelningschefen för Förvaltning.


Vi söker dig som har:

  • Flerårig chefserfarenhet där det ingått personalansvar för medarbetare, men också för andra chefer
  • Flerårig erfarenhet av arbete med IT-processer och agila metoder
  • Flerårig erfarenhet av att ha arbetat med IT på en strategisk nivå
  • Flerårig erfarenhet av arbete i komplexa IT-miljöer
  • Bred kompetens inom IT när det gäller arkitektur, drift, teknik, förvaltning och utveckling
  • Flerårig vana av att leda förändringsprojekt
  • Flerårig vana av att genomföra upphandlingar och ställa krav på leverantörer (leverantörsstyrning)


Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av ett aktivitetsbaserat arbetssätt
  • Chefserfarenhet från både privat och offentlig sektor


Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som tar stort eget ansvar, men som samtidgt skapar engagemang bland medarbetarna genom att ge förtroenden och förutsättningar för dem att utvecklas i sina roller. Du bygger goda relationer och har en väl utvecklad känsla för såväl den egna verksamheten som omvärldens situationer och behov. Vi ser det som viktigt att du har ett lösningsorienterat förhållningssätt. 

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du kan inspirera samtidigt som du har personlig integritet. Du har mod och förmåga att fatta beslut och du kan arbeta i högt tempo. Ditt arbetssätt är strukturerat och effektivt.


Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning. Sista ansökningsdag är den 21 maj 2017.


Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta förvaltningschef Mattias Åsander, tfn 08-681 96 11 eller HR-chef Moa Hjertson, tfn 08-681 91 46. Fackliga företrädare är Maud Persson, Saco, tfn 08-681 93 36 och Daniel Madsén ST, tfn 08-681 95 62.

Vårt kontor ligger på Södermalm i Stockholm och vi sitter i moderna lokaler med en aktivitetsbaserad kontorslösning där du dagligen väljer arbetsplats utifrån dina arbetsuppgifter. Resor till våra andra kontor runt om i Sverige kan förekomma.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Som chef har du förtroendearbetstid istället för flextid. Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor.

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

I denna rekrytering har Tillväxtverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

Liknande jobb

Liknande jobb