IT-säkerhetsansvarig

Plats
Örebro
Annonserat
den 11 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Ref:
Rs:2017:56
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för IT-säkerhet och vill anta utmaningen att skydda livsviktig information i en spännande och utvecklande organisation. Då har vi ett väldigt intressant jobb att erbjuda dig!


Arbetsuppgifter:

Som IT-säkerhetsansvarig hos oss kommer du ansvara för att Region Örebro län har rätt säkerhetskontroller implementerade så att våra IT-stöd och informationstillgångar hålls skyddade. Du kommer även att i din roll hålla samman och leda vårt security incident respons team (SIRT) där man arbetar med utredningar och åtgärder då säkerhetsrelaterade incidenter inträffar samt hur dessa ska förebyggas.

 
En stor del i ditt arbete kommer bestå av att vägleda och stödja dina kollegor inom IT-säkerhetsområdet. Du förväntas kunna ta fram tydliga anvisningar och rutiner samt ha förmåga att samordna och följa upp revisioner och granskningar. I rollen som IT-säkerhetsansvarig kommer du delta i det övergripande arkitekturarbetet och därmed ha ett tätt samarbete med vår Enterprisearkitekt och aktivt delta i design och teknikval i våra lösningar.


Kvalifikationer:

Du har en akademisk examen och relevant erfarenhet inom IT gärna med specialisering inom datasäkerhet eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig.

 

  • Du har en bred teknisk kompetens och erfarenhet av olika säkerhetskontroller relevanta för lösningar inom verksamhetssystem och infrastruktur och valda delar inom IT´s kontinutetsplanering.
  • God kunskap om informationssäkerhet och standards inom IT-säkerhetsområdet.
  • Erfarenhet av arbete med hot-, risk- och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsvärdering.

 
Utöver ett stort engagemang och intresse för IT-säkerhet premieras att du som person är målinriktad, uthållig, analytisk, strukturerad samt engagerad. Som person är du bekväm med att arbetsleda och styra mot uppsatta mål. Du är även ansvarstagande, kvalitetsmedveten och har lätt för att samarbeta och arbeta med helhetssyn utifrån kundens behov och fokus. Det är mycket viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl på svenska, i både tal och skrift.


Anställningsform:

Tillsvidareanställning


Tillträde:

Enligt överenskommelse.


Upplysningar:

Petter Eriksson, Avdelningschef 019-6026061


Fackliga företrädare:

Malin Eriksson-Söderlund, Vision 019-6022755
Markus Kihlgren, SACO 0581-855 87

Hemsida: www.regionorebrolan.se/regionservice


Sista ansökningsdag:

2017-05-31


Ärendenummer:

Rs:2017:56

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.


Om organisationen:

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och yrken inom områden som administration, fastigheter, IT, medicinsk teknik, kundtjänst, kost, städ, transport och logistik. Regionservice präglas av stort engagemang för service, samverkan och utveckling av arbetsmetoder. Våra 850 medarbetare är vår främsta tillgång för att göra ett gott arbete med kunden i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling.


Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.