Ett av välfärdens viktigaste jobb - SKL söker digitaliseringschef

Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 maj 2017
Stängs
den 21 maj 2017
Ref:
A680349
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning SKL är en arbetsgivar- och intresseorganisation för landets alla kommuner, landsting och regioner.

”Vårt uppdrag är att ge våra medlemmar, kommuner, landsting och regioner, bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Tillsammans utvecklar vi välfärden”.

SKL är Sveriges största arbetsgivarorganisation och arbetar med intressebevakning, verksamhetsutveckling och service åt medlemmarna. SKL har ca 450 medarbetare varav de flesta sitter i våra trevliga lokaler vid Slussen i Stockholm. Arbetsbeskrivning Digitaliseringen är en av de främsta möjliggörarna för att höja kvaliteten, förbättra effektiviteten och möta upp förväntningarna på välfärden idag.

Som chef för avdelningen för digitalisering, har du till din hjälp ca 30 medarbetare inklusive konsulter och två chefer. Du har ett övergripande ansvar för utvecklingen av både verksamhet och medarbetare. Du ingår i SKL:s ledningsgrupp och rapporterar till VD. Du ansvarar också för den politiska beredningen som är kopplad till avdelningens ansvarsområden.

Arbetet handlar om att synliggöra och förverkliga nyttan med digitalisering för kommuner, landsting och regioner men också internt inom SKL. Ditt arbete handlar också om att vara insatt i samt att förhålla dig till nya trender och innovationer. Ytterligare en viktig arbetsuppgift är att arbeta med intressebevakning och införsäljning visavi statliga företrädare på en hög nivå. Du kommer också att i nära samarbete med presstjänsten hantera media.

En viktig och spännande uppgift blir att realisera de affärsmöjligheter SKL planerat i och med uppköpet av bolaget Inera AB. De möjligheter vi vill förverkliga är gemensamma digitala lösningar som bidrar till att effektivisera och utveckla verksamheterna i kommuner, landsting och regioner. Arbetet behöver ske i nära samarbete med Inera AB och SKL Kommentus AB.

Du är också ansvarig för det strategiska interna IT och digitaliseringsarbetet inom SKL.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk examen inom relevant område
  • Har gedigen kunskap och erfarenhet av såväl offentlig sektor och särskilt kommunsektorn, men också IT-frågor
  • Har haft ledande befattningar inom offentlig sektor
  • Är en modern, modig och erfaren förändringsledare, med ett coachande ledarskap.
  • Är känd för att ha drivit utvecklingsarbete med goda resultat för både personal och verksamhet.
  • Har erfarenhet och god förmåga att framträda i publika sammanhang.

I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringsbolaget Novare.

Ansökan

 

Ansök senast: 2017-05-21

Referensnummer: A680349

Välkommen att söka genom att: Skicka e-post till Antonia Hägg, digitaliseringschef.skl@novare.se

Kontakt

Kontaktperson Antonia Hägg Rekryteringskonsult Novare
070-858 7056.

Liknande jobb

Liknande jobb