Scania IT

Applikationstekniker inom High Performance Computing till Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 augusti 2017
Stängs
den 29 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och motorer. En viktig och snabbt växande del inom produktutvecklings-processen är teknisk beräkning. För att stötta denna verksamhet tillhandahåller Scania IT en HPC-beräkningsmiljö bestående av tusentals cpu-cores till Scanias produktutvecklings-avdelningar. Denna miljö används för att utföra de avancerade beräkningar och datorsimuleringar som krävs för att Scania skall fortsätta ligga i framkant av teknikutvecklingen inom tunga fordon.

Vi söker nu en applikationstekniker inom området High Performance Computing (HPC).


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som applikationstekniker ansvarar du för att beräkningsapplikationerna som används inom området High Performance Computing fungerar på bästa möjliga sätt. God samarbetsförmåga och serviceintresse är viktiga egenskaperna för denna tjänst då du kommer ha frekventa kontakter med vår kund, simuleringsteamen på Scanias produktutvecklingsavdelningar, för att bistå med lösningar.

Du kommer även att jobba mycket tillsammans med dina kollegor inom Scania IT, som stöttar med system och teknik för att bygga och underhålla Scanias HPC-beräkningsmiljö.
 
Din profil
Vi söker dig som har:
  • Goda kunskaper i Linux
  • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Förmåga att leda dig själv och andra
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra leverera, förenkla & förbättra
  • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
  • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska 
Att arbeta i team men även självständigt, när så krävs, är naturligt för dig. Du är strukturerad, självgående, vågar ta egna beslut och har en stark servicekänsla. Vi tror även att du är en god kommunikatör som gillar att vara social med din omgivning.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information
Kontakta Fredrik Hurtig (Gruppchef), 08-553 856 09 eller Mikael Tammi (Scania Rekryteringscenter), 08-553 711 74
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20171240 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb