Agil coach med sinne för metodik och människor

Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Ref:
PSL 2017-48
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

I vår ambition att leverera ännu större nytta till medborgare och handläggare pågår ett förändringsarbete inom hela Pensionsmyndigheten. Vår IT-avdelning har en viktig roll i detta, bland annat ställer vi om från stora kvartalsvisa releaser till ett mer kontinuerligt releaseförfarande.

Agila arbetssätt är ett naturligt val i förändringsarbetet och här kan du som agil coach bidra med din kompetens och kunskap. Vi söker därför dig som vill bli en del av vår förändringsresa och se till att vi blir Sveriges bästa IT-avdelning, senast år 2020.


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som har ett genuint intresse för agila arbetssätt och gedigen erfarenhet av metoder som Scrum, Kanban och Xp, både i teori och i praktisk tillämpning. Du har verkat i olika roller, såväl agila funktioner som traditionella, gärna i olika branscher och typer av organisationer. Har du kompetens inom kravarbete och produktägarskap är det ett extra plus.

Som agil coach är du ett stöd för våra systemutvecklingsteam och deras omgivande organisation. Våra team är tvärfunktionella med kompetenser från flera olika avdelningar inom myndigheten. Praktiskt kan det innebära allt från att hjälpa teams retrospektiv till att hålla workshops för diskussion om ledarskapet i en agil organisation. Du arbetar med både hela team och individer och varvar regelrätt coachning med mentorskap, rådgivning och utbildning, allt efter situation och behov hos de du vägleder.

Organisatoriskt skulle du tillhöra gruppen IT-arkitektur och processer där våra IT-arkitekter, processutvecklare, CM-funktionen samt ansvaret för myndighetens agila systemutvecklingsmetod finns. Gruppen har även ett övergripande ansvar för att hålla ihop processerna och vårt arbetssätt på IT-avdelningen. När det kommer till stödet kring den agila systemutvecklingsmetoden består det till stor del av aktiv coachning. Du kommer arbeta tillsammans med den agila coach som redan finns i gruppen och gemensamt bidra till att skapa förutsättningar för myndighetens agila arbete.

Du bör vara stabil i din agila övertygelse och ha förmåga att inspirera och förmedla fördelarna gällande värdegrund och arbetssätt. Som agil coach bidrar du med ditt kunnande till teamens kompetensutveckling, framför allt genom att visa, berätta och uppmuntra till egna experiment.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, till exempel som systemvetare eller civilingenjör. Du ska ha vana att driva internt förbättringsarbete och ha erfarenhet av process- och metodarbete.

Vi ser också att du har minst 5 års erfarenhet av olika systemutvecklingsmetoder, både agila och traditionella.

Det är meriterande om du har arbetat som systemutvecklare med agila metoder under några år.

Egenskaper

För att passa i rollen och hos oss är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga och är pragmatiskt lagd, det är viktigt att du har en förmåga att visualisera och förklara komplexa frågor på ett enkelt och lättbegripligt sätt. Du behöver vara beredd att prova dig fram och ha förmåga att känna av situation och anpassa ditt stöd därefter. Det är viktigt att du är strukturerad och målinriktad och uppskattar samarbete med många olika personlighetstyper.

I urvalet kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 7,2 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta Maria Jönsson, gruppchef, tel. 010-454 24 60.

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10.

Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2017-48 i din ansökan.

Läs med om vår IT-avdelning på https://www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Liknande jobb

Liknande jobb