IT-chef

Plats
Borås, Västra Götaland
Annonserat
den 8 maj 2017
Stängs
den 23 maj 2017
Ref:
2017/139
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Enheten Verksamhetsstöd är en sammanhållen organisation som utgör ett stöd för hela Högskolan i Borås. Verksamhetsstöd stödjer ledning, forskning och utbildning på alla nivåer.

Till avdelningen Campusservice och IT söker vi en IT-chef.

Arbetsbeskrivning

Som IT-chef är du chef för verksamheten inom Campusservice och IT och innehar övergripande ansvar för högskolans IT-verksamhet samt ingår i Verksamhetsstödets ledningsgrupp. Du är drivande och initiativtagande för strategiska frågor för högskolans IT-miljö och för att fortsatt utveckla en proaktiv IT-organisation som stöd för hela högskolans verksamhet samt ansvarar för området informationssäkerhet.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha bred förståelse för behov av IT i utbildnings- och forskningsverksamhet och kunna föra dialog med verksamhet och medarbetare om värdeskapande och verksamhetsnytta inom IT.

Du ansvarar för att planera, leda och följa upp verksamhetens mål och planer samt ska inneha förmåga att driva utveckling liksom förmåga att leda en serviceorganisation. Du ska vara en god ledare och arbetsgivarföreträdare och skapa bra förutsättningar för en arbetsmiljö som stödjer delaktighet, ansvarstagande och engagemang. Genom ditt engagemang och förmåga att ta tillvara allas potential, leder du medarbetare mot goda resultat och ett gott samarbetsklimat.

Kvalifikationer

För anställningen krävs lägst kandidatexamen inom ett för anställningen relevant område eller motsvarande, längre dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar. Du har gedigen arbetslivserfarenhet inom IT-området, erfarenhet av offentlig verksamhet och erfarenhet av upphandling av IT-infrastruktur och –tjänster. Dina kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är mycket goda.

Vidare ser vi att du har förmåga att vara en god och tydlig arbetsgivarföreträdare och förändringsledare samt ha förmåga att se organisationen som en helhet, har förmåga att bryta ner och tydliggöra övergripande mål och förväntningar på grupp- och individnivå.

Utöver det har du god förmåga att kunna samverka förtroendefullt med ledning, medarbetare, fackliga företrädare och externa parter, att leda en serviceorganisation och har erfarenhet av att leda större förändrings- och utvecklingsarbeten.

Du innehar ett processorienterat synsätt och förmåga till god verksamhetskännedom, en stor teknisk förståelse och du ska vara säkerhetsmedveten och inneha ett väl utvecklat säkerhetstänk. Du ska inneha proaktivitet, analytisk förmåga och inneha goda ledaregenskaper; lyhörd, handlingskraftig, god samarbets- och problemlösningsförmåga, förmåga att delegera och prioritera, förtroendeingivande, prestigelös, god förmåga att hantera medarbetare samt förmåga att kommunicera på ett rakt, tydligt och pedagogiskt sätt.

Meriterande för anställningen är magisterexamen inom ett för anställningen relevant område och kunskap och förståelse för verksamhet inom högskolor och universitet.

Högskolan i Borås värdesätter de kvaliteter som en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas
Sysselsättningsgrad:Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Borås.
Diarienummer:PA 2017/139

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av förvaltningschef Karin Cardell via telefon 033- 435 40 21. Fackliga företrädare är Karl-Fredrik Ahlmark för Saco-S och Jonas Andersson för ST. De fackliga företrädarna nås via högskolans växel 033-435 40 00.

Ansökan

Du ansöker anställningen via vår hemsida genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. 

Skriv tydligt i din ansökan vad du söker för anställning och ange diarienummer. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:

  1. Personligt brev
  2. CV med referensuppgifter och löneanspråk
  3. Intyg/betyg och övriga merithandlingar du som sökande vill åberopa

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. 

Välkommen med din ansökan senast 2017-05-23.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Liknande jobb

Liknande jobb