Scania IT

Innovativ lösningsarkitekt till Scanias IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 9 maj 2017
Stängs
den 1 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Denna transformation ställer nya krav på IT inom alla våra utvecklingsområden.

Vi styr nu mot innovativa molnlösningar och datadriven mjukvaruutveckling där ett agilt arbetssätt är självklart. Scania välkomnar också Open Source communityn och nu har du möjligheten att forma framtiden för Scanias systemflora inom Sales IT.


Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
 • Delta tidigt i uppdrag och ansvara för att IT-lösningar realiseras i nära samarbete med produktägare och utvecklingsteam
 • Arbeta både operativt tillsammans med utvecklingsteam och strategiskt med andra arkitekter för att ta fram långsiktiga lösningar i en global miljö
 • Att kontinuerligt utveckla målarkitektur och säkerställa att tekniska plattformar och system ligger i linje med denna
 • Säkerställa att framtagna arkitekturprinciper och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen
 • Se till att återanvända befintlig funktionalitet och att tänka modulariserat
 • Delta i sektionen ledningsgrupp för att driva frågor kring arkitektur

Vi söker dig som har:
Flerårig erfarenhet av utveckling och arkitektur inom digital tjänsteutveckling i en agil miljö, gärna inom en global organisation.
 
Du har även:
 • Bra kommunikationsförmåga och vana att arbeta i team och skapa nätverk
 • Kan ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitekturarbetet på ett effektivt sätt och med ett starkt engagemang som smittar av sig i utvecklingsteamen
 • Förmågan att föreslå och göra bedömningar av olika lösningsalternativ

Scania skapar möjligheterna och endast du sätter gränsen!
Som person är du därför en lyhörd informell ledare som brinner för innovation och teknik. Du driver dina idéer och älskar att nätverka med andra. Du ansvarar också för din egna utvecklingskurva och har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska.

Som lösningsarkitekt på Scania är det meriterade med goda kunskaper inom några av följande områden:
 • Molnarkitektur, med fördel AWS
 • Full stack utveckling och erfarenhet av distribuerade system och globala applikationer
 • Microservices och SOA/Enterprise service bus
 • Informationsmodellering av relationsdatabaser och NoSQL
 
Vi erbjuder
Scanias företagskultur präglas av öppenhet, mångfald och respekt för individen. Andra förmåner är att vi satsar på utbildning och nätverkande. Vi erbjuder också resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid och lunch till reducerat pris. Bor du i Stockholm kan du åka med Scania Job Express, direkt mellan Stockholm och Södertälje. 
 
 
Ytterligare information
Kontakta gärna Sandra Rosengren (Scania Rekryteringscenter), 070-554 05 97 eller Jesper Lovendal (Gruppchef), 070-082 73 14.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval sker löpande under ansökningstiden.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172209 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.


 
 

Liknande jobb

Liknande jobb