FOI söker Windowstekniker

Rekryterare
FOI
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 11 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Ref:
FOI-2017-847
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi utökar vår IT-enhet och söker därför en Windowstekniker med rätt erfarenhet.

Som Windowstekniker på FOI är du en del av vår IT-enhet, som i dagsläget består av 27 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på tre orter, varav merparten finns i Kista. IT-enheten ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom IT ansvarar för frågor inom, juridik, säkerhetsskydd, personal och kommunikation.

IT-plattformen består till ca 80 procent av Windows och 20 procent Linux. För hantering av infrastruktur och klient nyttjas ett flertal produkter inom System Center Suite. Som ärendehanteringssystem använder vi programvaran Nilex.

Arbetsuppgifter

I rollen som Windowstekniker kommer du att arbeta med drift, support och förvaltning. Du kommer även att ingå i utvecklingsprojekt inom området. Du blir en del av en grupp som kompletterar varandra kunskapsmässigt och samarbetar nära varandra i det dagliga arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Felsökning på server- och klientnivå
  • Planera och utföra systemunderhåll
  • Planera och utföra installationer och uppgraderingar av applikationer
  • Ärendehantering, prioritering och dokumentering
  • Agera 2nd/3rd line till servicedesk inklusive kunskapsöverföring
  • Delta som teknisk resurs i utvecklingsprojekt

Din profil

För den här rollen krävs det att du har teknisk kunskap och flerårig erfarenhet av Windows klientmiljö, Windows server, Exchange, Active Directory och Skype för business.

Det är meriterande om du har kunskaper inom certifikathantering och SQL samt goda kunskaper inom PowerShell.

Som person är du initiativtagande, tycker om att lösa problem och ser möjligheter i förändringar. Du behöver ha en god förmåga att samarbeta med andra, samtidigt som du är självgående i ditt arbete. Sist men inte minst är det viktigt att du är serviceinriktad och har en god förmåga att ta in verksamhetens behov.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. Resor till våra olika verksamhetsorter i Linköping, Umeå och Grindsjön kan förekomma.  

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ing-Marie Bergström eller Daniel Reinholdsson. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås via FOI:s växel på 08-55 50 30 00.

Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 5 juni 2017. Ref: FOI-2017-847

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi ca 930 anställda varav ca 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Liknande jobb

Liknande jobb