Förvaltningschef till Unionens IT-sektion

Rekryterare
Unionen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 maj 2017
Stängs
den 26 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du få kraft att göra skillnad?

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.


Unionens IT-sektion utgör en dynamisk och föränderlig arbetsplats som har en nyckelroll i Unionens verksamhet. Vi söker nu en erfaren och driven förvaltningschef som ska vara övergripande ansvarig för förvaltningen av Unionens systemlösningar. För rätt person innebär rollen som förvaltningschef hos Unionen en intressant utmaning med stor potential. Förvaltningsteamet är en del av IT-sektionen som idag består av ett 20-tal individer uppdelat på två team. En stor del av IT är outsourcat och arbetet sker i nära samarbete med ett antal partners. Du kommer att vara en del i IT-ledningsgruppen samt rapportera direkt till CIO. Din placering kommer att vara på förbundskontoret som ligger centralt i nyrenoverade lokaler vid Hötorget i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningschef leder du ett team på c:a 10 medarbetare plus konsulter och är ytterst ansvarig för förvaltningen av Unionens plattformar och system. Teamet består för närvarande av förvaltningsledare, projektledare, arkitekt och utvecklare och arbetar i tätt samarbete med operationsteamet och externa leverantörer. Du kommer att ansvara för att arbetet i teamet bedrivs på ett strukturerat och effektivt sätt och att kommunikation och samarbete med andra delar av Unionens organisation, leverantörer och övriga intressenter fungerar bra. En förvaltningsmodell är nyligen framtagen, vilken du kommer att ha ansvar för att slutföra utrullningen av. Du förväntas också ta en aktiv del i styrningen av IT-sektionen genom aktivt deltagande i IT-ledningsgruppen, samt bidra i det arbete kring Unionens framtida IT-strategi som planeras att starta efter sommaren. I och med detta arbete kommer det att finnas stora möjligheter att påverka hur teamet och IT-sektionen ska arbeta framöver.

Unionens IT-plattform består av en mängd olika lösningar, där medlemsregistret som är baserat på Microsoft Dynamics är kärnan. Kunskap och erfarenhet inom detta område är därför värdefull.

Stor vikt kommer också att fästas på dina ledaregenskaper, förmåga att kommunicera, samt din förmåga att exekvera och slutföra olika förändringsinitiativ.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen och erfarenhet av IT-förvaltning i arbetsledande position. Du har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift). Vidare har du erfarenhet av:

  • Vedertagna modeller och ramverk inom området såsom ITIL och IT Service Management
  • Agila metoder
  • Leverantörsstyrning och avtal

Som person ser vi att du är strukturerad, teamorienterad och uppskattar att arbeta långsiktigt med utveckling och förbättringsarbete. Du värdesätter kvalitet i leveranser till kunder och medarbetare och har ett genuint intresse för IT, samverkan och ledarskap.

Du har inga svårigheter att självständigt fatta beslut och bidra med din expertis i strategiska diskussioner. Vidare är du ansvarstagande, initiativtagande, målinriktad och drivs av en vilja att förstå verksamhetens behov. Du är en prestigelös och flexibel person som har lätt för att samarbeta och har inga svårigheter att prioritera, planera och tidsätta ditt och andras arbete. Vi ser gärna att du delar de fackliga värderingar som bär upp Unionens arbete. 

Om ledarskapet i Unionen

Som ledare i Unionen förväntas du dela vår vision, målbild och utvecklingsresa. Du tar i beslutsfattandet ett helhetsansvar för förbundet i stort, inte bara den egna verksamheten. Utvecklingsresan kräver att du är förändringsbenägen, flexibel, jobbar med ständiga förbättringar och vågar tänka nytt – ha mod att driva och effektivisera den egna verksamheten och fatta beslut.

Unionen har tydliga processer och verktyg för resultat/måluppfyllnad och du förväntas som ledare ha kunskap om dessa och förmåga att driva dem. Du kan agera professionellt som arbetsgivare i vår organisation – ha kunskap om interna regelverk och processer samt förmåga att driva dem. I ditt ledarskap tar du ansvar för egen utveckling och har förmåga att stötta dina medarbetare i deras utveckling. Du förväntas tydligt kommunicera mål och förväntningar, ramar och spelregler för egen verksamhet och ha mod att fatta beslut. Den kommunikativa förmågan innefattar även att ha kompetens och mod att ge och ta feed-back och coacha medarbetare till måluppfyllnad och utveckling.

Ansök senast 26 maj 2017.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen att söka redan idag!

Kontaktpersoner

Cecilia Björk
facklig kontaktperson
08-50415133
cecilia.bjork@unionen.se

Jonas Broman
CIO
072-2101322
jonas.broman@unionen.se

Liknande jobb

Liknande jobb