Scania IT

Gruppchef till Solutions på Scania IT i Oskarshamn

Rekryterare
Scania IT
Plats
Oskarshamn
Annonserat
den 12 maj 2017
Stängs
den 1 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ha en spännande ledarroll i en verksamhet under utveckling? Vi söker nu en gruppchef till gruppen Solutions inom Scania IT i Oskarshamn, som kommer att arbeta med och ansvara för utveckling och förvaltning av Scanias IT-system i produktionsprocessen. IT-systemen består både av köpta system, egenutvecklade samt gemensamma system som används på flera av Scanias produktionsorter.

Scania IT i Oskarshamn består av ett 30-tal personer som arbetar med att stödja Scanias Hyttmontering med IT. Scanias systemstöd för produktion står inför en stor utmaning med implementering av IT-stöd i flera av verksamhetens produktionsprocesser.

Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar. Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitaliseringen som äger rum där Scania IT kommer vara en viktigt möjliggörare på den förändringsresan.


Dina Arbetsuppgifter
  • Stötta och utveckla personalen, idag 6 anställda
  • Ansvara för gruppens leveranser, planering och resursbalansering
  • Driva utveckling av arbetssätt och metoder tillsammans med kollegorna på övriga produktionsorter i Europa samt central IT i Södertälje
  • Ingå i sektionens ledningsgrupp och delta i utveckling av sektion och avdelning
  • Hantera behovet av nya eller förändrade funktioner för befintliga IT-system
  • Implementering av gemensamma IT-lösningar för MES och SCADA

Din Profil
Vi söker dig som naturligt uppfattas som en ledare. Du har mod och vågar prova nya saker. Du tänker långsiktigt, har visioner för verksamheten och uppfattar förändring som en naturlig del av arbetet. Du har lätt att balansera olika intressen mot varandra, som till exempel långsiktig kompetensförsörjning, kortsiktiga leveransmål och medarbetarnas situation. Du tycker det är viktigt att utveckla människor och ge dem förutsättningar att växa. Vidare har du förmågan att göra IT lättförståeligt för den verksamhet vi stödjer. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet från IT-relaterad verksamhet gärna i kombination med industriell produktion, med andra ord vara bekant med begrepp som: MES, SCADA samt ISA95. Erfarenhet av strategiskt IT-arbete är meriterande. Du har troligen en universitetsexamen. Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.


Ytterligare information
Kontakta gärna Martina Pettersson, 0491-768 588 eller Ann-Louise Rova (Scania Rekryteringscenter),
08-553 715 16.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/  för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172358 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.