Polismyndigheten

Polismyndigheten söker teknikspecialist till gruppen Backup och Lagring

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 15 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Ref:
C13279/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

It-avdelningen har ca 750 anställda. Avdelningen består av sex enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen.
It-avdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. It-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.
Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisens it-system och därtill hörande it-infrastruktur samt för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Är det dig vi letar efter?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten IT-drift och infrastrukturförvaltning ansvarar för drift och livscykelhantering av polisens IT-infrastruktur. Gruppen Backup och Lagring ansvarar specifikt för förvaltning, drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur inom områdena säker lagring för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Just nu söker vi dig som primärt vill arbeta med den dagliga driften inom området Backup. Tjänsten innebär även att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området. På sikt ser vi även att du lär dig och har ett delat ansvar för området lagring. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Då Polisen aktivt arbetar med att upprätthålla en jämställd arbetsplats ser vi gärna att kvinnor söker tjänsten.

Arbetsuppgifter

I gruppens arbetsuppgifter ingår design och implementation av nya lösningar samt drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ som syftar till att stödja polisens verksamhetsidé och långsiktiga mål.
Du kommer att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom IT-avdelningen men även med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer. Som medarbetare i gruppen Backup och Lagring förväntas hög säkerhetsmedvetenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom närliggande och relevanta teknikområden
 • Erfarenhet av att arbeta strukturerat med flera parallella uppdrag
 • God förståelse vid felsökning av större IT-miljöer
 • Förståelse inom nätverksteknik, så som LAN & WAN
 • Behärskar språken svenska och engelska mycket väl, i tal och skrift


Meriterande:

 • Kunskaper om produkter från de mest förekommande tillverkarna inom produktområdet, så som, DellEMC, Hitachi, NetApp, HPE, Veritas, Simpana
 • Erfarenhet av att arbeta utifrån agila principer och förhållningssätt
 • Kunskaper inom underhåll av backup och lagring
 • Förståelse för olika lagringstyper, så som SAN, NAS och Objekt-lagring
 • Kunskaper om FC, iSCISI, vSAN
 • Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar flera teknikområden
 • B-Körkort


Personliga egenskaper:

Vi söker dig som:

 • Har god förmåga att prioritera och arbeta strukturerat, då tempot stundvis är högt
 • Är driven och tar ansvar i ditt arbete
 • Har en god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt
 • Kan arbeta självständigt och fungerar bra i grupp
 • Har hög servicekänsla och målmedvetenhet baserat på helheten vid en leverans

Kontaktpersoner

Mikael Millberg, Gruppchef 010- 56 418 17.

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb