FRA

Systemutvecklare inom transmission

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu två kvalitetsmedvetna och drivande problemlösare för arbete med design och utveckling av nätverk. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och innovativ IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I din roll som systemutvecklare arbetar du med design, utveckling och driftsättning av transmission samt närliggande infrastrukturer. Vid utveckling ingår du som en resurs i våra projekt. Design och driftsättning av transmissionsutrustning utgör en del av arbetet, liksom konfiguration av routrar, switchar, brandväggar och krypton. I uppdraget ingår även att kunna ta fram lösningar med hjälp av scriptning i Linux miljö och att vara behjälplig med att automatisera lösningar. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor i teamet och tillsammans strävar ni efter att bygga nät enligt en enhetlig arkitektur.

Du har många kontakter med beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA och med våra externa kontakter. Vi har en stark sekretess, det är därför viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor kan förekomma både inom och utom landet.

Du kan

Vi söker dig som har en IT-inriktad akademisk utbildning med tyngdpunkt på datakommunikation framförallt inom transmission alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har arbetat med liknade uppgifter i minst tre år och har gedigen kunskap om routrar, switchar och brandväggar. Kunskap om Linux eller annan Unixdialekt är önskvärt. Vi ser även att du känner dig bekväm med att scripta i Linux miljö. Då ditt arbete ibland kan innebära att du behöver ta dig till FRAs stationer ute i landet är det önskvärt att du har körkort. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis och analytiska förmåga kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem.

Vi ser att du gärna tar initiativ till att omsätta nya idéer till aktiviteter för att nå resultat. Vi ser även att du har hög integritet och väl grundade värderingar. Då arbetet innebär många kontakter krävs även att du har en god samarbetsförmåga, lätt för att skapa och underhålla relationer och har en serviceinriktad läggning.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som systemutvecklare hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00 under v.19 och v.21. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-05-28.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:

Christina Svensson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

Liknande jobb

Liknande jobb