FRA

Linuxadministratör till Cyberavdelningen

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en Linuxadministratör som drivs av att leverera tekniska lösningar med verksamhetsnytta. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som Linuxadministratör hör du till Cyberavdelningen. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Ditt uppdrag

Som Linuxadministratör hos oss kommer du att jobba med Linuxbaserade lösningar i en mycket engagerad grupp av kompetenta medarbetare. Gruppen har flera specialistkompetenser och jobbar i nära samarbete med andra experter. Du får stort eget ansvar och måste ha fokus på kvalitet och noggrannhet. Det finns stora möjligheter att fördjupa dig i, för oss relevanta, specialintressen inom arbetsområdet och goda möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper.

Vårt uppdrag kännetecknas av ständigt nya behov i en nystartad och prioriterad verksamhet där resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRA:s underrättelseproduktion.

Det huvudsakliga arbetet består av att underhålla och utveckla vår miljö av Linuxbaserade system. Arbetet sker både individuellt och i grupp. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi ständigt hjälper varandra. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för datorer och IT och har jobbat minst två år som systemadministratör. Du är duktig på Linux och har erfarenhet av flera olika distributioner, där du självständigt kan ta hand om installation och underhåll. Du har kunskap om virtualiseringstekniker som QEMU. Vi ser gärna att du har god förståelse och erfarenhet av nätverk och routing. Vidare ser vi även att du hanterar skriptprogrammering som Bash eller Python. Meriterande är om du har erfarenhet som QA DevOps samt om du har kunskaper i andra programmeringsspråk och IT-säkerhet.

Du har en gymnasial utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Dokumenterade kurser inom Linux, IT eller IT-säkerhet är meriterande. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av att ha arbetat med Linuxadministration där du arbetat med flertalet distributioner i en komplex miljö med systemintegration, förvaltning och drift.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Du är

På ett analytiskt sätt tar du dig an problemställningar och med din sakkunnighet hittar du nya angreppssätt för att lösa dessa. Du är ansvarstagande och initierar gärna aktiviteter som främjar utvecklingen av ditt verksamhetsområde. Vidare ser vi att du driver ditt arbete med god struktur och har hög kvalitetsmedvetenhet samt har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Genom din lyhördhet och förståelse för olika behov samt ditt effektiva sätt att samarbeta med andra ser du till att uppfylla uppsatta mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rikard Andersson eller Niklas Lundell via vår växel 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-05-28.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:

 

Niklas Lundell
tfn: 08-471 46 00

Rikard Andersson

 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

Liknande jobb

Liknande jobb