FRA

IT-säkerhetsspecialister inom svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu skickliga och kreativa IT-säkerhetsspecialister. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som IT-säkerhetsspecialist hör du till Cyberavdelningen. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Ditt uppdrag

Som IT-säkerhetsspecialist hos oss får du kombinera din breda systemerfarenhet med ditt starka intresse för IT-säkerhet. Arbetet består bland annat av IT-säkerhetsanalyser, penetrationstester och analys av skadlig kod i teknikens framkant. Resultatet av din insats kommer bland annat att bidra till att förbättra IT-säkerheten i samhället. I arbetet använder du befintliga verktyg eller utvecklar dina egna, allt efter behov. Du får stort eget ansvar med långsiktigt fokus på kvalitet och noggrannhet samt goda möjligheter att vidareutveckla dina kunskaper. Det finns stora möjligheter att fördjupa dig i, för oss relevanta, specialintressen inom arbetsområdet.

I det dagliga arbetet kommer du att vara del av ett eller flera produktions- eller underrättelseuppdrag. Arbetet sker i många fall i mindre grupper med djup teknisk kunskap och gedigen kompetens. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi ständigt hjälper varandra. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har ett genuint intresse för IT-säkerhetsområdet. Du har en bred teknisk bas i kombination med en fördjupad kunskap inom ett eller flera relevanta teknikområden. Du har gymnasial utbildning och det är positivt om du även har en formell utbildning med inriktning på IT-säkerhet, även om ditt brinnande intresse och dina kunskaper är viktigast.

Erfarenhet inom några av följande relevanta teknikområden är meriterande:

  • Reverse-engineering
  • Penetrationstest
  • Mobila enheter (t ex Android, iOS)
  • Moderna webb-applikationer
  • Nätverk
  • Forensik
  • Incidenthantering
  • Intrångsdetektering
  • Systemadministration

Du bör du vara bekväm med både Windows och Linux. Vidare ser vi gärna att du behärskar ett eller flera skriptspråk (t ex Python). Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper, men arbetar lika bra på egen hand. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, att uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Med din kreativitet och initiativförmåga hittar du nya sätt att lösa komplexa problem. Vi ser att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan sammanställa och dokumentera resultaten av ditt arbete.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver därför ett stort intresse (både professionellt och privat) för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av flexibilitet och uthållighet. 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning, vilken genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta Niklas Lundell eller Rikard Andersson via vår växel 08 471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-05-28.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:

Niklas Lundell
tfn: 08-471 46 00

Rikard Andersson

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

Liknande jobb

Liknande jobb