FRA

Transmissionstekniker inom tele- och datakommunikation

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 28 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med design och utveckling av transmissionssystem. Är du en av dem vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som transmissionstekniker ansvarar du, tillsammans med dina kollegor i teamet, för att hantera design, utveckling och driftsättning av transmissionssystem samt närliggande infrastrukturer. I arbetet ingår även drift och förvaltning av systemen samt felsökning i andra typer av fiberoptiska kommunikationssystem.

Arbetet innebär att du har fler kontaktytor, både internt på FRA och externt, med kunder, användare, leverantörer och uppdragsledare. Resor både inom och utom Sverige förekommer i tjänsten. Stora delar av arbetsuppgifterna är sekretessbelagda, vilket ställer krav på att du har hög integritet och är bekväm med att hantera detta.

Du kan

Vi söker dig som antingen har utbildning inom data- och telekommunikation med tyngdpunkt på transmission alternativt motsvarande kompetens, förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har ett par års erfarenhet av att ha arbetat som transmissionstekniker samt flerårig erfarenhet av fiberoptiska kommunikationssystem, såsom DWDM. Har du erfarenhet av övervakningssystem, design av nätverk och kryptosystem är det meriterande.

Tjänsten förutsätter att du kan skriva och kommunicera på både svenska och engelska. Då ditt arbete ibland kan innebära att du behöver ta dig olika platser både i Stockholm och ute i landet, krävs att du har B-körkort.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har intresse för teknik och problemlösning. Du har förmåga att ta egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas, du tar ansvar för att arbetet blir gjort och är mån om att resultatet har hög kvalitet. Vi ser även att du har en stor portion av integritet. Du jobbar metodiskt och har ett systematiskt arbetssätt.

Då tjänsten innebär många kontakter krävs att du har god samarbetsförmåga, klarar av att skapa nya kontakter och är flexibel. Då vi för tillfället strävar efter att öka andelen kvinnor på avdelningen ser vi gärna att även kvinnor söker till tjänsten.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som transmissionstekniker hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Christina Svensson på telefon 08-471 46 00 under v.19 och v.21. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-05-28.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner:

 

Christina Svensson
tfn: 08-471 46 00

 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se

Liknande jobb

Liknande jobb