Utvecklare Business Intelligence till Swedavia IT

Rekryterare
Swedavia AB
Plats
Stockholm-Arlanda, Sigtuna
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 16 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT Leverans håller samman alla IT-leveranser och ansvarar för en stabil IT-drift, de externa leverantörsavtalen, IT-utvecklingsresurser samt verkar för en ökad användning av IT. IT på Swedavia är drivet av verksamhetsnytta och ska på ett effektivt sätt bidra till utvecklingen av alla tjänster.

Swedavia IT driver ett större förändringsprogram med målsättningen att ge verksamheten det stöd de behöver ur ett IT-perspektiv. Detta program består i dagsläget av flertalet delprojekt som alla leder till effektiviseringar och förbättringar i interna processer och ökar möjligheterna att skapa verksamhetsnytta.

Vi söker nu en person med praktisk områdeskunskap inom IT och Business Intelligence. 

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklare och serviceledare kommer du att ha det övergripande tekniska ansvaret för att utveckla Business Intelligence på ett sätt som stödjer verksamhetens långsiktiga affärsmål. Detta innebär att, i en stödjande roll tillsammans med våra externa partners, utveckla, implementera och förvalta programområdets system kopplat till Business Intelligence.

Som utvecklare/serviceledare medverkar du i förstudier/projekt samt är tekniskt ansvarig för de olika leveransområdenas system. Du samverkar med kravställare inom den egna verksamheten samt med våra leverantörer för att säkerställa drift och systemnära förvaltning. Vidare ingår det i tjänsten att aktivt arbeta med utveckling och effektivisering av systemstöd genom att kravställa vidareutveckling och nya lösningar, kritiskt granska lösningsförslag från våra leverantörer samt följa upp leveranser. Du ansvarar även för livscykelhanteringen av system och tjänster inom kompetensområdet.

Din profil

Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning och ett antal års bred erfarenhet av IT-branschen och verksamhetsnära IT. Du har bra kunskap om ITIL och ETL samt erfarenhet av leveransstyrning. Vidare har du dels kompetens som är unik för kompetensområdet Business Intelligence och förståelse för de system som ingår i området och dels generell kompetens inom systemutveckling för specifika system och/eller systemförvaltning generellt. Kompetens inom krav, design (arkitektur), utveckling, och/eller test är viktig för att passa i rollen.

Du har teknisk kompetens inom T-SQL och Microsoft BI produkterna SQL-server, SSIS, SSAS och SSRS. Det är också önskvärt om du har grundläggande kunskaper om Qlikview samt kompetens att administrera SharePoint.

För att göra rätt saker även under tidspress och skapa resultat är det viktigt att du är flexibel och att du har god prioriteringsförmåga. Då serviceledare arbetar med affärskritiska system med stor verksamhetspåverkan är noggrannhet en viktig egenskap för att lyckas. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, uppmärksam och har förmågan att på ett representativt sätt bemöta parter både internt och externt. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.        

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Tjänsten är tillsvidare med placeringsort Stockholm-Arlanda. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Henning Nordenquist, Rekryteringskonsult Koncern IT, telefon 010-109 06 78 eller e-post henning.nordenquist@swedavia.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 16 juni 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb