Systemförvaltare – Skapa förutsättningar för optimal integration

Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 31 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Informationshantering, IT verksamhetsstöd, Regeringskansliets IT-enhet, Förvaltningsavdelningen

Har du ett stort intresse av teknik och IT och vill använda det i en spännande verksamhet mitt i en digitaliseringsprocess? Har du goda kunskaper inom Sharepoint som plattform och trivs i en roll med många kontaktytor? Då kan du vara den vi söker.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.

Inom Regeringskansliet används SharePoint som myndighetens dokumenthanteringssystem. SharePoint innefattar även ett antal applikationer och tillämpningar som är skräddarsydda för olika delar av Regeringskansliets verksamhet. För närvarande pågår en uppgradering till SharePoint 2016 och i samband med uppgraderingen ses designen över för att möta Regeringskansliets krav på digitalisering av myndighetens kärnprocesser.

I ditt arbete kommer du att ansvara för drift och förvaltningen av SharePoint som plattform. Du kommer vidare att ansvara för design och uppsättning av nya miljöer samt avveckling av äldre miljöer. Du kommer att arbeta nära förvaltningarna för de olika tillämpningar som finns på plattformen, samt delta i olika utvecklingsprojekt kring till exempel av Regeringskansliets informationshantering och styrning. Du förväntas vara delaktig som databasadministratör i vår SQL-servermiljön och vid produktionssättning av nya och uppdaterade applikationer. Rollen innebär många kontaktytor med leverantörer, projektledare, it-arkitekter samt andra förvaltningsägare.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Roller kräver god kunskap om SharePoint samt SQL-server. Relevanta certifieringar ses som meriterande liksom erfarenhet av att arbeta med SharePoint server. Vi ser gärna att du har god kännedom om Windows server, Active Directory, IIS, DNS, samt övergripande förståelse för certifikatshantering, nätverkstopologi samt säkerhetsfrågor.

Dina egenskaper

Rollen kräver att du är självgående, strukturerad och har initiativförmåga. Du är analytisk och kan se helheten utan att tappa detaljer. Du kan skapa förtroende inom ditt kompetensområde och kan samarbeta på olika nivåer. Tjänsten kräver att du har förmåga och intresse att utveckla din egen kompetens kontinuerligt utifrån verksamhetens behov.

Övrigt

Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Beredskapsarbete utanför ordinarie arbetstid kan förekomma. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Tatiana Stéen som är gruppchef, på 08-405 40 26. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Sara Clapham på 08-405 34 79. Fackliga kontaktpersoner är Magnus Johansson, Saco, Ewa Garcia eller Jan Wahlström, ST, och Erik Wilhelmsson, Seko, samtliga nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 31 maj 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb