Scania IT

Agil operativ testledare till Scania IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 8 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår för närvarande en spännande omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. IT är en avgörande del i denna transformation och Scania IT är inne i en utmanande transformering med tydliga mål att öka leveranserna till verksamheten för att stödja företagets långsiktiga mål. Det innebär dessutom en spännande förändring mot ett allt mer verksamhets- och flödesorienterat arbetssätt där agila arbetsmetoder och stabila högpresterande utvecklingsteam är en central komponent i Scanias resa mot att bli en tjänsteleverantör.

Core Collaboration ingår i avdelningen End User Productivity som levererar tjänster främst riktat mot användare i kontorsmiljö. Core Collaborations målsättning är att stödja alla som arbetar i Scanias processer så att de blir mer effektiva och innovativa i sitt dagliga arbete. Detta görs genom att erbjuda tjänster som bygger på en modulär portfölj av IT-lösningar inom områdena intranät, dokumenthantering, socialt nätverkande, sök, statistik samt video (Alfresco, Sitevision, Solr, Dreambroker, Tibbr, Javascript, CSS).

Vi söker nu en erfaren testledare till vår Core Collaboration-portfölj för ledning, stöd och aktiv testning i samband med utrullningen av vårat globala intranät. Du som söker har ett stort intresse för systemtestning och agila arbetsmetoder.


Dina arbetsuppgifter
Rollen kräver att man aktivt deltar i hela test-processen, från planering av testfall till att leda och stödja andra med testning. Genom att arbeta med Jira och Zephyr jobbar man tätt med utvecklare och ansvarar för att leda testarbetet av både nyutveckling och supportärenden. Kvalitetssäkring är ett ansvar som är jämnfördelat inom hela gruppen och egna initiativ uppskattas för att nå högkvalitativa leveranser.

Gruppen arbetar i agila team där alla aktivt bidrar till att identifiera och specificera verksamhets behov, utveckla och förvalta lösningarna samt att supporta slutanvändarna i deras vardag. Vi arbetar i nära samarbete med andra grupperingar.

Din profil
Vi söker dig som:
  • Har engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Har förmåga att leda dig själv och andra
  • Brinner för agilt arbete och har erfarenhet från metoder som Scrum eller Kanban
  • Har akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
  • Har tidigare erfarenhet inom systemtestning

Som medarbetare i vår gupp får du möjligheten att vidareutvecklas och får stort mandat i ditt jobb dessutom få du vara med i hela processen och aktivt delta i förbättringsarbete.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information
Kontakta Mikael Tammi (Rekryteringscenter), 08-553 711 74 eller Helen Bolin (Gruppchef), 08-553 822 31.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20165121 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
 

Liknande jobb

Liknande jobb