Schneider Electric i Skara söker Elkonstruktör

Plats
Västra Götalands län, Skövde, Skara, Lidköping, Falköping, Götene, Mariestad, Hjo
Annonserat
den 16 maj 2017
Stängs
den 11 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Från 1836 tills idag har Schneider Electric förvandlats till en världsomspännande specialist på energihantering. Med rötter i järn- och stålindustrin, tungt maskineri och skeppsbygge valde företaget sedan att gå vidare till elektricitets- och automatiseringshantering. Med en 170-årig historia har Schneider Electric idag blivit en lösningsleverantör som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din energi.

Läs mer på www.schneider-electric.se.

Arbetsbeskrivning

Som Elkonstruktör på Schneider Electric kommer du att arbeta med automationslösningar för processindustrin. Vid nya uppdrag kommer du arbeta tillsammans med affärskonsulter för du vara delaktig i att ta fram lösningar och kalkylunderlag för de delar som berör konstruktion. I projekteten kommer du vara del i ett projektteam där dina huvuduppgifter består av att ta fram konstruktionsunderlag för skåpsbyggnation och installation samt framtagning av dokumentation. Du kommer även att arbeta med materialinköp, skåpbyggnation, utreda kommunikation samt assistera kollegor vid tekniska spörsmål. Kunderna är främst inom livsmedelsindustrin. Du kommer att ansvara för konstruktionsunderlag samt säkerställa att levererade installationer uppfyller standarder.

Du kommer främst att arbeta med ElProCad som konstruktionsverktyg.

Tjänsten är placerad i Skara.

Vem är du?

För att passa i rollen som Elkonstruktör har du relevant kunskap inom automation med inriktning på elkonstruktion och har ett brett tekniskt kunnande. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet som industrielektriker inom processindustrin. Då en stor del av din arbetsdag sker i datamiljö läggs stor vikt vid dina datakunskaper och att du känner dig väl hemma i Office-paketet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper av dimensionering, elföreskrifter/standarder och CAD. Har du arbetat med konstruktion av apparatskåp är det meriterande.

Som person är du en teknisk problemlösare som är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du tar stort ansvar i ditt arbete och har ett vänligt och glatt bemötande mot så väl kunder som medarbetare. Du är noggrann, förtroendeskapande, självständig och kan ta egna beslut. Du har en ambitiös och analytisk personlighet samt har lätt för att hålla en hög professionell nivå, såväl internt som externt.

Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Körkort är ett krav.

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Schneider Electric med Experis, en del av ManpowerGroup.

Du söker tjänsten via länken på denna sida med registrerat och uppdaterat CV. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Julia Sahlberg på telefon 0500-44 62 49 eller e-post julia.sahlberg@se.experis.com.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 11 juni 2017.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb