Polismyndigheten

Polismyndigheten söker teknikspecialister inom verktyg för ett agilt arbetssätt

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 1 juni 2017
Ref:
C13375/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Beskrivning av arbetsplatsen

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Gruppen Utvecklingsstöd ansvarar för det interna stödet till våra utvecklingsteam, vilket innefattar de verktyg och miljöer som behövs för att nå våra mål. Gruppen ansvarar också för att stödja och driva utvecklingen av agila arbetssätt, så som testautomatisering och CI/CD pipelines. Vi söker nu fler engagerade lagspelare. Rutinerade teknikspecialister med lång erfarenhet så väl som mer juniora talanger med utvecklingspotential uppmuntras att söka, då gruppen är under uppbyggnad.

 

Arbetsuppgifter

Gruppens uppdrag är att stötta utvecklingsteamen med utvecklingsmiljöer, verktyg och metodik. Vi behöver din hjälp att säkerställa att Polisens utvecklare har en modern och innovativ utvecklingsmiljö för att kunna ta fram de IT-stöd som svensk Polis förtjänar.
IT-avdelningens utvecklingsteam har en tydlig målsättning att arbeta agilt, testdrivet och med ett gränslöst samarbete över hela linjen.

Som Teknikspecialist inom gruppen Utvecklingsstöd ska du möjliggöra för Polisens olika utvecklingsteam att hålla en hög leveranstakt. Ett stort fokus nu är CI/CD pipelines, testautomatisering samt Atlassian-produkterna. Gruppen ansvarar för Polisens utvecklings-, test- och byggmiljöer samt alla våra utvecklingsverktyg, så som bland annat Jenkins, Git, Bitbucket, Jira, Confluence, Maven, Nexus, SonarQube.

Som Teknikspecialist inom Utvecklingsstöd stöttar man utvecklingsteamen med hur produkterna kan/ska användas. Man coachar utvecklingsteamen och tar tillsammans med dem fram optimala lösningar per team. Man ansvarar också för omvärldsbevakning och livscykelhantering. Du jobbar mycket nära dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera det interna stödet till Polisens utvecklingsteam. Utöver teknikspecialister består gruppen Utvecklingsstöd av agila coacher som arbetar med metodstöd. Det är från oss som utvecklingsteamen ska få hjälp att automatisera alla steg från kod till nytta för Polisen.

Vi arbetar nära våra användare och har en frihet att bestämma vår vardag och våra arbetssätt. I teamet är vi ofta ute i verksamheten för att fånga upp användarnas behov, utvärdera gjorda leveranser och kontinuerligt vidareutveckla vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning inom IT-området, alternativt erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga.
  • Erfarenhet av något eller flera av följande produkter: Jenkins, Git, Jira, Confluence, Maven, Nexus och Bitbucket.
  • Erfarenhet av arbete i agila team.


Meriterande:

Vi söker olika profiler för att uppnå ett balanserat team, men det är meriterande om du har något av följande erfarenheter:

  • Systemadministration med produktansvar ur livscykelperspektiv.
  • Systemutveckling.
  • Införande av agila arbetssätt.
  • Automatiseringsarbete med CI/CD pipelines.
  • Testdriven utveckling.
  • Prestanda, acceptans- och valideringstester.
  • Linux-administration.


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är utåtriktad, analytisk, drivande och självgående. Du ska ha förmåga att bygga relationer, förtroende och samarbete med alla typer av människor. Du ska också vara pedagogisk samt ha god förmåga att leda, stödja och motivera andra i din omgivning. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös framtoning.

Kontaktpersoner

Liv Larsen Gruppchef, liv.larsen@polisen.se.

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är 1 juni 2017.

Liknande jobb

Liknande jobb