Scania IT

Open Source Officer

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 1 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania IT arbetar strategiskt med principen Cloud and Open Source First. Valet av molnplattform har fallit på Amazon Web Services (AWS) bland annat för att den kommer ge oss största möjlighet att realisera Open Source First.

Med Open Source First menar vi att Open Source komponenter och tjänster är vårt förstahandsval när vi egenutvecklar IT- tjänster. Dessutom kommer även alla lager inom IT stacken att utmanas för att hitta alternativa prestandasteg till många av dagens proprietära lösningar (exempelvis DB motor, Operativsystem, Standard system för produktivitet).

För att möta denna utmaning förstärker vi nu dagens tvärfunktionella Open Source forum med en Open Source Officer. Denne kommer att leda och driva vår resa mot att bli en fullvärdig medlem/spelare i Open Source sfären (använda, bidraga och till slut även driva väl utvalda Open Source projekt). Tillsammans med Open Source forumet och ett växande linjeengagemang/linjemognad kommer ansvaret att inkludera: 
  • Vidareutveckla och kommunicera vår vision
  • Agera stöd till linjefunktioner för att stötta och guida vid införandet av Open Source First för respektive linjefunktion
  • Driva företagets Open Source arbete genom att definiera och förankra strategi, policy och guidelines för Open Source
 
Du som söker har ett brinnande intresse och gedigen erfarenhet i sammanhanget Open Source och du vill ständigt lära dig nya saker inom området. Du brinner för förändring och är villig att driva detta brett inom Scania. Du är en god kommunikatör och kan agera som coach för både ledare och intressegrupper som behöver lära sig en ny kultur och arbetssätt.  Du kommer att arbeta mycket nära andra medarbetare med kompetenser inom tex HR, Legal, Patent, Utveckling, Infrastruktur, Säkerhet och Metodkunskap för att uppnå resultat. Vi ser gärna att du har goda kontaktytor runt om på Scania.
 
För att lyckas väl tror vi att du har både ledar- och utvecklarbakgrund, då du kommer att jobba med frågor rörande såväl kultur & lagar som praktiska utvecklingsmetoder. Du kommer att agera aktivt och representera Scania i Open Source Communities och övriga nätverk såväl internt inom Volkswagen gruppen som externt.
 
Din profil
Du har:
  • Ett coachande ledarskap
  • Förmågan att pedagogiskt kommunicera med såväl utvecklare som chefer och jurister
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Orädd för att tänka nytt och villig att driva förändring 

Meriterande är:
  • Erfarenhet/bakgrund inom legal, licensvillkor, patent och säkerhetsfrågor
  • Erfarenhet av AWS
  • Kunskap kring arkitektur och design inom området IoT 

Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 
Ytterligare information
Kontakta gärna Magnus Hellqwist (Gruppchef IXD), 08-553 533 05, Lennart Borg (Avdelningschef Scania IT IX), 08-553 810 78 eller Sara Hesselgren (Rekryteringscenter), 08-553 519 33.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och exempel på egna erfarenheter/bidrag inom Open Source.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20172141 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.
 
 

Liknande jobb

Liknande jobb