Scania IT

Business Analyst

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 17 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du påverka och utveckla Scanias framtida produktutvecklingsmetodik?

Har du arbetat operativt med geometrisäkring, produktbeskrivning, produktstruktur eller liknande i några år? Har du visioner inom virtuell produktutveckling och tankar och idéer om hur vi skulle kunna förbättra vårt sätt att beskriva produkten? Då är detta rätt jobb för dig!
När vi 2018 har fasat ut Aros/Rosam och beslutat oss för vad som blir Scanias nya CAD-plattform kommer vi att stå inför helt nya möjligheter att utveckla både metodik och system. Då måste vi stå redo och gruppen behöver nu förstärkas med en driven Business Analyst.
 
Sektionen YMS, PDM & CAD, har i uppdrag att utveckla och säkerställa hållbar hantering av produktdata/produktbeskrivning för alla produkter och tjänster i linje med Scanias affärsstrategier.
Ansvarsområdet  omfattar alla delar i alla huvudprocesser inom Scania som har behov av att hantera och förädla produktdata för Scanias produkter och tjänster.
Vi fokuserar på strategier och arkitektur för den gemensamma kärnan av PDM – ett gemensamt ramverk som omfattar bland annat verksamhetsregler, konfigurationshantering och ändringshantering.
 
Gruppen YMSM ansvarar för koordinering och prioritering av produktportföljen för CAD/PDM, roadmap och produktstrategi. Vi utvecklar metoder och koncept för produktbeskrivning och processorienterad utbildning inom CAD/PDM området.
 
Dina arbetsuppgifter
I rollen som Business Analyst på YMSM analyserar du verksamhetens uttalade och outtalade behov inom CAD och PDM-området, sätter dem i sitt sammanhang, för att sedan arbeta fram tänkbara koncept för att lösa dessa.
Du kommer att få ta fram beslutsunderlag för nya uppdrag och driva ärenden tills framtaget koncept implementeras.
sArbete sker i nära samarbete med kollegor inom gruppen och sektionen, verksamheten och Scania IT.
 
Din profil
Du är högskole-/civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet och har arbetat med Scanias produktbeskrivning, produktstruktur, vPDM och/eller CAD i några år. Vi söker dig som har förmågan att hålla ihop en arbetsgrupp, planera, organisera och driva uppdrag.
 
Bland dina personliga styrkor finns
Ett stort intresse för verksamhetsutveckling och produktbeskrivning
Förmåga att se sammanhang och balansera olika intressenters krav
Initiativförmåga och stark drivkraft att nå resultat
Nyfikenhet samt god kommunikationsförmåga
 
Vi värdesätter driv och engagemang i kombination med prestigelöshet och hjälpsamhet.
Goda kunskaper i engelska och svenska både skriftligt och muntligt är ett krav. Kunskaper i tyska är meriterade.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
För mer information
Kontakta Albina Ulvegren, 08-553 814057 (gruppchef YMSM).

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Liknande jobb

Liknande jobb