Gruppchef Webbutveckling, Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 8 juni 2017
Ref:
PSL 2017-63
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du vår nya gruppchef som har Continuous Improvement i ryggmärgen, ser Muda med röntgenblick och tycker att principerna inom Lean känns fullkomligt naturliga?

Analyserar du både nuläget och framtiden för en taktisk helhet?

Gillar du balansen mellan att få din grupp att växa och arbeta strategiskt i ledningsgruppen?

Vi är inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka vårt team. Det är ett arbete som ställer höga krav, men som också innebär gott om spännande utmaningar och möjligheter. Varje dag utvecklar och arbetar vi med innovativa tekniska lösningar för våra miljontals kunder runt om i landet.

Som en del av vår IT-avdelning kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Idag är vi 275 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner. Vi vill att du arbetar med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället.

Vår tekniska plattform ligger i framkant och att vi älskar att prova nya spännande innovationer - Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT- avdelning, senast år 2020.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut över 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 6,8 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter med en IT-utveckling koncentrerad i Stockholm.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta på Utvecklings- och Testenheten i en chefsposition, där uppdraget handlar om att leda en grupp för Test och Utveckling inom Kundmöte.
Gruppen jobbar främst med utveckling och test av våra fondhandels-webbar, informationswebbar, digitaliserade tjänster och appar. Utvecklingen sker i agila former med Continuous Delivery, DevOps och tvärfunktionella team. Medarbetarna i gruppen är specialister vars kompetenser spänner över flera utvecklingsroller, från front-end/back-end till systemarkitekter och scrummasters.
Grupperingen består idag av ca 16 medarbetare och ett tiotal konsulter.

I ditt uppdrag ingår såväl operativa som strategiska uppgifter, som att leda och utveckla verksamheten enligt gällande planer och i linje med medarbetarnas kompetens och engagemang. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och bidra i det strategiska arbetet för enheten Utveckling och Test som består av totalt sex grupper. Vidare kommer du att leda förändringsarbete och tydligt kommunicera vision, mål och värden till alla medarbetare.

I din roll handlar det också om att skapa bra förutsättningar för en arbetsmiljö som underlättar delaktighet, ansvarstagande och engagemang.
Som gruppchef kommer du att klargöra förväntningar, följa upp och ge feedback till var och en genom samtal och individuell coachning. Här kommer din förmåga att motivera och uppmuntra dina medarbetare att utveckla den egna kompetensen, arbetet och organisationen, in i bilden.

Pensionsmyndigheten ligger i framkant med att prova tekniska innovationer och vår IT-avdelning har en framskjuten plats inom myndigheten. Du kan se fram emot att arbeta i en dynamisk och omväxlande miljö, med kunniga och engagerade medarbetare.

Din arbetsplats är placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Utbildning och erfarenhet

Till den här rollen söker vi dig med:

  • Kunskaper om Agil test och utveckling.
  • Kunskaper om uppskalad Agil styrning, t ex SAFe.
  • Relevant akademisk utbildning, troligen med ingenjörsinriktning.
  • Flerårig erfarenhet som chef eller annan personalledande roll med fullt ansvar för budget, prognos samt personalärenden så som rekrytering och lönesättning.
  • Erfarenhet av och förmågan att leda en grupp med hög teknisk kompetens.

Egenskaper

Vi ser att du har ett ledarskap utifrån en helhetssyn baserat på din förmåga att se hur olika delar bidrar till att skapa en fungerande helhet och du gillar balansen mellan att få medarbetarna i din grupp att växa och arbeta strategiskt i ledningsgruppen.

Du har Continuous Improvement i ryggmärgen, ser Muda med röntgenblick och tycker att principerna inom Lean känns fullkomligt naturliga.

Du äger en utvecklad känsla för och förmåga att kommunicera och samarbeta med din omgivning - både på ledningsnivå och med myndighetens övriga anställda. Du är trygg, prestigelös, stabil och har god självinsikt.
Som ledare lockar du fram innovationskraften hos dina medarbetare och analyserar både nuläget och framtiden för en strategisk helhet.
Har du rätt motivation, bakgrund och egenskaper för den här chefsrollen inom IT så kan vi utlova utmaningar i en spännande miljö hos en myndighet i den absoluta framkanten ...
Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Daniel Andersson på daniel.o.andersson@pensionsmyndigheten.se.

Fackliga representanter: Won-Kyung Chung, SACO, 010-454 21 41 och Helena Blomkvist tel. 010-454 28 53, ST.

Välkommen med din ansökan snarast!

Nyfiken på att veta mer om vår IT-avdelning? gå in på www.pensionsmyndigheten.se/itjobb

Ange diarienummer PSL 2017-63 i din ansökan.

Sista ansökningsdag
2017-06-08.

Liknande jobb

Liknande jobb