Manager PMO (Project Management Office) till OKQ8 Scandinavia

Rekryterare
OKQ8 AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Har du dessutom gedigen erfarenhet av projektledning och ledarskap i gränslandet mellan verksamhet och IT och drivs av att få vara med och förbättra projektmodell och bygga upp programstyrning från början? Då kan rollen som Manager Project Management Office på OKQ8 Scandinavia vara tjänsten för dig!


Din roll

Vi har många spännande förändringsprojekt framför oss inom process och organisation såväl som inom applikationsområdet. Som Manager för PMO kommer du att vara med och bygga upp hur vi jobbar med framtidens tjänster inom IT och säkerställa att vi i dessa stora förändringar jobbar systematiskt med en taktisk styrning där vi prioriterar rätt projekt i rätt tid. Som Manager PMO har du personalansvar för ett team om tre projektledare som alla jobbar med projekt i gränslandet mellan verksamhet och IT. Du ingår även i IT:s ledningsgrupp.

Exempel på arbetsuppgifter:

Tjänsten är placerad på vårt nya fina huvudkontor vid Norrtull och du rapporterar till Scandinavian Head of IT.

Din profil

Vi tror att du i grunden har en universitetsutbildning inom IT, ekonomi eller motsvarande samt gedigen erfarenhet av projektledning i gränslandet mellan verksamhet och IT. Som person är du driven, resultatfokuserad och lösningsorienterad. Ditt arbetssätt karaktäriseras av struktur och proaktivitet och du har förmåga att styra, delegera, leda och motivera. Du besitter en mycket god kommunikativ förmåga där du fångar behov och vinner verksamhetens förtroende. Vidare har du integritet och förmåga att säkerställa processer och prioriteringar. Vi ser gärna att du tidigare har haft helhetsansvar för en större projektportfölj samt av att leda andra projektledare i en roll med personalansvar.

Rollen ställer höga krav på självständighet samtidigt som du behöver ha förmåga att inspirera och få människor med dig. Eftersom vi befinner oss i en stark förändringsfas är flexibilitet och lösningsfokus prioriterade egenskaper. Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och som vill påverka hur vi jobbar imorgon. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför är det av vikt att du sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 25 juni 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby, tel. 0707-210306.

IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia befinner sig i en spännande förändringsfas! Vi utökar därför vår IT-funktion och rekryterar flera roller med olika ansvarsområden. Du får gärna läsa mer om alla våra lediga tjänster här: https://www.okq8.se/om-okq8/jobba-hos-oss/lediga-jobb/


OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.

Liknande jobb

Liknande jobb