Senior Project Manager till OKQ8 Scandinavia

Rekryterare
OKQ8 AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Har du dessutom gedigen erfarenhet av projektledning i gränslandet mellan verksamhet och IT och drivs av att få leda en stor bredd av projekt? Då kan rollen som Senior Project Manager på OKQ8 Scandinavia vara tjänsten för dig! Här får du vara med och bygga upp och bidra till förfinade arbetssätt och processer?


Din roll

Vi har många spännande förändringsprojekt framför oss inom process och organisation såväl som inom applikationsområdet. Som Senior Project Manager kommer du över tid att få möjlighet att driva projekt inom många olika områden så som t.ex. ERP, betallösningar, BI, bank och logistik. Du kommer att jobba i tvärfunktionella team där du har det övergripande ansvaret för projektets måluppfyllelse och framgång från uppstart till avslut och dokumentation.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Projektleda större förändringsprojekt som senior projektledare
  • Upprätta projektplan, beslutsunderlag och tydlig kravställning
  • Leda och motivera projektdeltagare samt säkerställa kompetenser i projektgruppen
  • Rapportera projektstatus samt kontinuerligt informera styrgruppen
  • Säkra projektleveranser i rätt tid, med rätt kvalitetsnivå och till rätt kostnad
  • Bidra till att vidareutveckla projektmodell och arbetssätt
  • Agera ambassadör för, och säkerställa efterlevnad av, projektmodell och rätt användande av verktyg

Tjänsten är placerad i Stockholm eller Köpenhamn och du rapporterar till Manager PMO (Project Management Office)

Din profil

Vi tror att du i grunden har en universitetsutbildning inom IT, ekonomi eller motsvarande samt gedigen erfarenhet av projektledning i gränslandet mellan verksamhet och IT. Då projektens karaktär är varierade tror vi att du är en generalist med en bred grund och ser själva projektledningen som din specialistkompetens. Som person är du driven, resultatfokuserad och lösningsorienterad. Ditt arbetssätt karaktäriseras av struktur och proaktivitet och du har förmåga att styra, delegera, leda och motivera. Du besitter en mycket god kommunikativ förmåga där du fångar behov och vinner verksamhetens förtroende. Vidare har du integritet och förmåga att säkerställa processer och prioriteringar.

Eftersom vi befinner oss i en stark förändringsfas är flexibilitet och lösningsfokus prioriterade egenskaper. Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och som vill påverka hur vi jobbar imorgon. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför är det av vikt att du sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 14 augusti 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Erjeby, tel. 0707-210306.

IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia befinner sig i en spännande förändringsfas! Vi utökar därför vår IT-funktion och rekryterar flera roller med olika ansvarsområden. Du får gärna läsa mer om alla våra lediga tjänster här: https://www.okq8.se/om-okq8/jobba-hos-oss/lediga-jobb/


OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.

Liknande jobb

Liknande jobb