Manager Information & IT Security till OKQ8 Scandinavia

Rekryterare
OKQ8 AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Då kan rollen som Manager Information and IT Security vara tjänsten för dig! Som Manager Information and IT Security säkerställer du att informations- och IT-säkerhetskrav uppfylls och efterlevs inom hela OKQ8 Scandinavias IT-miljö. Eftersom OKQ8 bedriver bankverksamhet är det av extra stor vikt att skapa en struktur och säkerställa compliance.


Din roll

Då IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia genomgår en spännande förändringsprocess innebär en stor del av arbetet att på strategisk nivå, driva vidareutvecklingen inom informations- och IT-säkerhet framåt. Därmed har du som Information and IT Security Manager det övergripande ansvaret när det kommer till framtagning, vidareutveckling och förvaltning av IT-säkerhetspolicys, strategier och styrdokument. I rollen leder och koordinerar du arbetet som berör informationssäkerhet. Rollen bär vidare med sig breda interna kontaktytor, där du på ett rådgivande och pedagogiskt sätt kompetensutvecklar och ökar kunskapen hos verksamhetens intressenter inom tjänsteområdet. Du utgör även ett viktigt komplement i olika projekt där du bidrar med din specialistkompetens för att på så vis säkerställa att lösningsförslag och teknisk arkitektur uppfyller ställda säkerhetskrav.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Löpande granska verksamhetens informations- och IT-säkerhet för att identifiera behov och risker för att kunna vidta proaktiva åtgärder
  • Ansvara för kravställning internt och externt avseende informations- och IT-säkerhetsområdet inom utveckling, drift och förvaltning av IT-system
  • Agera point of contact gentemot övrig verksamhet inom tjänsteområdet samt stödja IT-ledningsgruppen i dessa frågor
  • Omvärldsbevaka för att hålla dig uppdaterad om trender inom informations- och IT-säkerhetsområdet
  • Genomföra analyser av säkerhetsfunktioner samt ta fram och säkerställa kvalitativ rapportering till aktuella intressenter

Tjänsten är placerad på vårt nya fina huvudkontor vid Norrtull och du rapporterar till Scandinavian Head of IT. Rollen ingår i IT-ledningsgruppen och du arbetar i nära samarbete med organisationens GDPR Officer men har även mycket kontakt med kollegor från både IT och övrig verksamhet.

Din profil
Vi söker dig med gedigen arbetslivserfarenhet från en liknande funktion, där fokus legat på informations- och IT-säkerhet. Då du kommer vara med och bygga upp stora delar av funktionen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från förändringsarbete, där du varit drivande vid utvecklingen och införandet av nya processer och IT-lösningar.

Som person är du driven, engagerad och affärsmässig och ditt arbetssätt karaktäriseras av struktur och proaktivitet. Vidare besitter du en mycket god kommunikativ förmåga och trivs med breda kontaktytor samt ett högt och varierande arbetstempo. Rollen innebär ett självständigt ansvar och eftersom vi befinner oss i en stark förändringsfas finns stora möjligheter för rätt person till att vara med och påverka arbetet. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför är det av vikt att du sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 25 juni 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Anna Fredrikson, tel. 0734-45 27 44.

IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia befinner sig i en spännande förändringsfas! Vi utökar därför vår IT-funktion och rekryterar flera roller med olika ansvarsområden. Du får gärna läsa mer om alla våra lediga tjänster här: https://www.okq8.se/om-okq8/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.

 

Liknande jobb

Liknande jobb