Solution Area Manager BI till OKQ8 Scandinavia

Rekryterare
OKQ8 AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 1 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Då kan rollen som Solution Area Manager BI vara tjänsten för dig! Vi på OKQ8 Scandinavia befinner oss i en stark förändringsfas och i din roll ansvarar du över skapande och implementation av vår BI-strategi som ska ligga till grund för en ökad affärsnytta.


Din roll

I din roll som Solution Manager BI har du det övergripande ansvaret för vårt affärsstöd Business Intelligence. Då IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia genomgår en spännande förändringsprocess innebär en stor del av ditt arbete att från grunden se över och uppdatera vår BI-strategi. Du kommer bland annat att ta fram en roadmap för området och säkerställa att den implementeras på bästa sätt. Du har breda interna kontaktytor där du på ett rådgivande och pedagogiskt sätt guidar verksamheten hur en ny och gemensam BI-strategi bidrar till lönsamhet. Du arbetar nära Solution Area Managers och Solution Specialists inom andra tjänsteområden för att tillsammans säkra integreringen mellan våra affärslösningar. Du har även ett projektledande ansvar där du inom ditt tjänsteområde kvalitetssäkrar, koordinerar och driver projekten framåt. Rollen innefattar också ett teamledaransvar över två Solution Specialists BI.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Granska och säkerställa att föreslagna lösningar är i linje med framtagen IT-strategi samt ansvara över att lösningsdesignen möter verksamhetens funktionella och icke-funktionella krav
  • Underhålla och vidareutveckla kontakten med externa leverantörer samt se över avtal och utvärdera offerter
  • Planera, styra och löpande följa upp leveranskvalitén, SLA:er och KPI:er
  • Upprätthålla, förvalta och förmedla dokumentation inom BI-området
  • Ta fram och säkerställa kvalitativa beslutsunderlag och rapporter till aktuella intressenter
  • Kostnadsuppföljning och budgetplanering

Tjänsten är placerad på vårt nya fina huvudkontor vid Norrtull i enheten Solution Area BI och rapporterar till Manager Business Solutions.

Din profil
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av BI-lösningar och dokumenterad erfarenhet av BI-arkitektur. Kanske arbetar du idag som senior BI-utvecklare eller BI-specialist och vill ta dig an en ny utmaning. Då du kommer vara med och bygga upp stora delar av funktionen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av förändringsarbete, där du varit drivande vid utvecklingen och införandet av nya processer och lösningar inom BI. Vi ser gärna att du i grunden har en akademisk examen inom systemvetenskap eller motsvarande, men det är inget krav. Har du kunskaper i BI-verktyget Cognos är det meriterande

Som person är du driven, engagerad och affärsmässig samtidigt som du besitter en mycket god kommunikativ förmåga. Du har ett strukturerat och proaktivt arbetssätt och trivs med breda kontaktytor samt ett högt och varierande arbetstempo. Rollen innebär ett självständigt ansvar och eftersom vi befinner oss i en stark förändringsfas finns stora möjligheter för rätt person till att vara med och påverka arbetet. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför är det av vikt att du sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 25 juni 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Ludvig Åkesson, tel. 0701-44 99 00.

IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia befinner sig i en spännande förändringsfas! Vi utökar därför vår IT-funktion och rekryterar flera roller med olika ansvarsområden. Du får gärna läsa mer om alla våra lediga tjänster här: https://www.okq8.se/om-okq8/jobba-hos-oss/lediga-jobb/


OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.

Liknande jobb

Liknande jobb