Solution Specialist BI till OKQ8 Scandinavia

Rekryterare
OKQ8 AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med på resan att tillhandahålla moderna IT-lösningar på ett av Skandinaviens största oljebolag? Drivs du även av möjligheten att få vara med och påverka framtidens affärsdrivna IT-tjänster inom en organisation med korta beslutsvägar och ett inspirerande arbetsklimat? Brinner du dessutom för BI och trivs i en operativ roll med stort ansvar? Då kan tjänsten som Solution Specialist inom Business Intelligence vara något för dig!

Din roll

I din roll som Solution Specialist BI har du det operativa ansvaret över våra applikationer och komponenter samt leveransen av lösningar inom området Business Intelligence. Du ansvarar för att etablerade rutiner och instruktioner vid fel- och förändringshantering fungerar på ett effektivt sätt. Vidare arbetar du nära Solutions Manager där ni tillsammans planerar systemunderhåll och utveckling i enighet med verksamhetens krav. I din roll planerar, koordinerar och deltar du även i projekt som bidrar till en förbättrad IT-leverans.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Löpande kontrollera och säkerställa att lösning levereras på ett kostnadseffektivt sätt enligt förväntad servicenivå samt BI Strategi
  • Agera SPOC mot verksamhet
  • Säkerställa och underhålla systemdokumentation
  • Vid behov agera 2nd/3rd line support och ansvara för felhantering
  • Förbereda beslutsmaterial och ge input till business case
  • Säkerställa leveransförmåga och inhämta återkoppling från användare
  • Leda förvaltnings forum mot verksamhet samt leverantör

Tjänsten är placerad på vårt nya fina huvudkontor vid Norrtull där du tillhör Solution Area BI och rapporterar till Business Solution Manager.

Din profil

Vi söker dig som har några års erfarenhet av operativt arbete inom Business Intelligence. Vi ser det som meriterande om du har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap eller motsvarande samt kunskaper i Cognos, SPSS eller Microsoft BI.

För att lyckas i din roll som Solution Specialist BI är du som person analytisk, handlingskraftig och tycker om att lösa problem. Då arbetstempot är högt och varierande är du flexibel och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Då vi befinner oss i en stark förändringsfas finns stora möjligheter för rätt person till att vara med och påverka arbetet, därmed bär rollen med sig en stor självständighet. Vi värdesätter att det ska vara roligt att gå till jobbet, därför är det av vikt att du sprider en positiv energi och delar med dig av din kunskap till kollegor och övrig verksamhet.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 14 augusti 2017. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn-profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Ludvig Åkesson, tel. 0701-44 99 00.

IT-funktionen på OKQ8 Scandinavia befinner sig i en spännande förändringsfas! Vi utökar därför vår IT-funktion och rekryterar flera roller med olika ansvarsområden. Du får gärna läsa mer om alla våra lediga tjänster här: https://www.okq8.se/om-okq8/jobba-hos-oss/lediga-jobb/


OKQ8 Sverige och Q8 Danmark utgör tillsammans ett av Skandinaviens största oljebolag. Vi är en engagerad och kundorienterad organisation med cirka 5000 anställda i Sverige och Danmark. Våra värderingar är öppen och ärlig, kundfokus, kompetens, snabbt och smidigt, och de påverkar vårt dagliga arbete. Våra medarbetare har alla något unikt att erbjuda, och genom våra värderingar kan vi växa och utvecklas. Vi har cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, där vi tillhandahåller produkter och tjänster för människor i rörelse. Vi erbjuder bränsle, hög tillgänglighet och ett stort urval av bilrelaterade produkter samt färska livsmedel och 100 % rättvisemärkt kaffe. Vi arbetar aktivt med att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga bränslen och produkter.

Liknande jobb

Liknande jobb