Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Integrationsutvecklare till IT-avdelningen, med placering i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 5 juni 2017
Ref:
C13025/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?
Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare i Integrationsgruppen kommer du arbeta med en stor och komplex integrationsmiljö som ställer mycket höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Integrationsmiljön består av produkter ifrån IBM , Ida Infront och RedHat.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår design och utveckling av systemintegrationer samt ett driftansvar för den centrala integrationsplattformen inom Polismyndigheten.
Det ingår även ett ansvar för att vara delaktig i utvecklingen av området systemintegration och att jobba i förvaltningar som integrationsspecialist. Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknik-områden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning inom kommunikation och nätverk alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Minst 1 års erfarenhet av att arbete med systemintegration
  • Vana av strukturerad och avancerad felsökning
  • God kommunikativ förmåga
  • Behärska svenska språket väl, både i tal och skrift
  • Svenskt medborgarskap


Meriterande:

  • Erfarenhet om integrationsprodukter (t.ex. IBM Application Integration Suite, IBM DataPower, IBM MQ , Red Hat Fuse eller liknande produkter)
  • God analytisk förmåga gällande integrationsprodukter
  • Goda dokumentationsfärdigheter
  • Erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder


Personliga egenskaper:

Vi söker dig med god förmåga att prioritera då tempot stundvis är högt. Du måste ha en mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet. Dessutom besitter du förmågan att verka lugnande på en stressad omgivning.

Erfarenhet krävs.

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-05

Referensnummer: C13025/2017

Kontakt

Peter Thelander Rekryterande chef 010-56 38936.

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrigt

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb