Solution Architect till Öresundskraft

Rekryterare
Öresundskraft
Plats
Skåne län, Malmö
Annonserat
den 18 maj 2017
Stängs
den 30 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi håller på att skapa ett nytt Öresundskraft för framtiden. För att möta förändringarna i vår omvärld - och ta vara på möjligheterna i energiomställningen. För att behålla konkurrenskraft - och bli starkare. För att bli vinnare, helt enkelt. Och det är här du kommer in.

I din roll som Solution Architect kommer du att vara en drivande part i planeringen för realisering av IT-lösningar baserat på verksamhetens behov och förutsättningar från existerande IT-tjänster i organisationen. Du kommer ha en samordnande roll,  ta in krav från olika delar av verksamheten. Vidare ingår i rollen att balansera kvalitetsattributen mot de funktionella kraven och bereda underlag för nödvändiga prioriteringar och kompromisser. Du ska säkerställa att företagets övergripande strategier följs samt att företagsövergripande arkitekturprinciper och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen.

 

Arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att lösningens kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.
  • Säkerställa att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning.
  • Ta fram processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar och informationsmodeller.
  • Fokusera på helheten - inte bara att systemet gör saker rätt utan även att systemet gör rätt saker
  • Genomförande av arkitekturgranskningar.  IT-arkitekten agerar mellan verksamhet och teknik.

Du kommer ingå i ett team bestående av verksamhetsarkitekter, utvecklare, enterprisearkitekter och infrastrukturarkitekter. Beroende på din egen bakgrund och erfarenhet finns även möjlighet att gå mot verksamhetsarkitekt respektive mjukvaruarkitekt. Du rapporterar till IT-chef.
Öresundskraft jobbar huvudsakligen i en Microsoftbaserad miljö där SharePoint utgör en del av grunden. Du har god förståelse för kodning, integrationer och databas-problematik. Du vill vara med och göra förbättringsåtgärder samt samordna interna funktioner och processer.

Vem är du?

Du har en relevant IT-utbildning samt ett par års arbetslivserfarenhet som Solution Architect. Du har god förståelse för hela utvecklingsprocessen från design till konstruktion och test och har medverkat i flertalet projekt som utvecklare eller arkitekt.
Som person är du initiativrik, kommunikativ och flexibel. Du har lätt för att anpassa dig efter nya situationer i ditt arbete och kan jobba så väl självständigt som i grupp. Du är även lösningsorienterad och har lätt för att se helheten.

Kontakt:

I denna rekrytering arbetar vi med Experis IT. Har du frågor är du välkommen att kontakta  rekryteringskonsult Sophie Dalebjer, Experis IT 040 660 63 33.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

FACKLIG KONTAKT

Kristian Svensson, Vision, 042-490 3514

Henrik Wangsell, Akademikerna, 042-490 3820

Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

Liknande jobb

Liknande jobb