FMV söker chefsingenjör till Helikopter 16 i Stockholm ELLER Linköping

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm eller Linköping
Annonserat
den 19 maj 2017
Stängs
den 29 maj 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du några års erfarenhet av arbetsuppgifter inom flygteknikområdet och intresserad av att ta ett lite större ansvar? Är du van vid att delta i komplicerade, tekniska projekt i en större organisation? Är du initiativtagande och har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig! Vad kan vi erbjuda dig?

Helikopterenheten inom Anskaffning och logistik Flygmateriel består av flygsystemen helikopter 14, helikopter 15 samt helikopter 16 och ansvarar för utveckling, anskaffning och drift av helikoptersystemen. Inom projekt Helikopter 16 pågår arbete för att förbereda helikoptrarna inför framtida nationella och internationella uppgifter samt kontinuerligt arbete med driftstöd. Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som chefsingenjör

Som chefsingenjör arbetar du i projektform i nära samarbete med produktledaren i projektet samt med våra leverantörer och med brukarna inom Försvarsmakten. Din uppgift inom projekt Helikopter16 är att ansvara för framtagning, koordinering samt kvalitetssäkring av krav- och certifieringsunderlag samt analyser inom flygsäkerhetsområdet. Chefsingenjören bevakar förändringar som ställs på flygmaterielsystemet i samarbete med teknisk chef på FMV.

FMV levererar en systemsäker och konfigurationsstyrd produkt till Försvarmakten. Du kommer att medverka i framtagandet av deklarationer, driva systemsäkerhetsarbetet och delta i CCB för HKP 16 samt föredra och ge samråd i beslut. Vidare innebär tjänsten att genomföra tekniska utredningar som stöd till upphandlingar av materiel och tjänster.  

Tjänsteresor både inrikes och utrikes ingår i arbetet.

Arbetsort är Stockholm eller Linköping.

Våra förväntningar på dig

Du är civil/högskoleingenjör inom relevant området eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av arbetsuppgifter inom flygteknikområdet och kunskap om Systems Engineering. Vi ser att du har erfarenhet av flyg- eller helikoptersystem och kunskap om militära flygregelverk. Du har dessutom erfarenhet av projektledning.  Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift. Det är en förutsättning då du kommer ha många kontakter, inklusive internationella, i arbetet.

Som person gillar du att ta initiativ och är självgående i ditt arbete. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta med andra människor. Du är engagerad i arbetet och anpassar dig till situationen. Du behöver vara noggrann då arbetet genomsyras av flygsäkerhetstänk. Du kan analysera komplexa frågeställningar och med lätthet avgöra vilka prioriteringar som behöver göras.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMVs hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är Lars Forsander (Saco-S), Ingela Falck (OFR/S/Försvarsförbundet), Peter Wallgren (OFR/O) och Göran Stolpe (SEKO). Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMVs växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Patrik Rydell, sektionschef Helikopter 16, på telefon 076-106 47 48.

Sista ansökningsdag är 2017-05-29. 

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se.

Liknande jobb

Liknande jobb