Java- utvecklare till SAAB Combat Systems

Rekryterare
SAAB
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 22 maj 2017
Stängs
den 2 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare över hela världen. På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Är du mjukvaruutvecklare och vill vara med i teknikens framkant? Då är det här en roll för dig!

 

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd samt system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Vi söker nu mjukvaruutvecklare som vill komma och jobba med oss på vår division Combat Systems. Här får du chansen att vara med och vidareutveckla ett av världens bästa ledningssystem för fartyg (9LV). Vår produkt utgör hjärnan i fartyget och har till uppgift att först sammanställa information från stora mängder sensorer och datalänkar för att sedan styra olika typer av utrustning. Allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut även i stressade situationer. Vi levererar till kunder både i Sverige och utomlands.

Din framtida utmaning

Du kommer att jobba med ny teknik och avancerade system i en agil miljö. Du kommer ta plats i något av våra utvecklingsteam och dela med dig av dina kunskaper till såväl kollegor som kunder. I utvecklingsteamet kommer ditt jobb vara att designa, implementera och testa mjukvara.

Vi utvecklar vår verksamhet kontinuerligt och du blir en viktig kugge i det agila transformationsarbetet där vi bland annat vill komma ännu längre med högpresterande och självstyrande team, testdriven utveckling och continuous deployment. Våra system utvecklas idag främst i Java och C++, men hur vi utvecklar dem imorgon vill vi att du är med och funderar ut.

Den du är idag

Vi ser helst att du har en teknisk högskoleutbildning och ett intresse för teknik i allmänhet och programmering i synnerhet. Du har arbetat minst 3-5 års i rollen som mjukvaruutvecklare.

Vi ser att du har kompetens inom något eller några avföljande områden;

 • Java
 • C++
 • Datorarkitektur/operativsystem
 • IT-säkerhet
 • Agilt arbetssätt
 • Continuous deployment
 • Testautomatisering
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du även har:

 • erfarenhet av utveckling i Ada
 • ledarskapserfarenhet från roll som team lead eller scrum master
 • nätverkskunskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen har du lätt för att ta till dig nya saker och söker aktivt efter ny kunskap. Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är en social, engagerad och kreativ person som inte backar för en utmaning.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därmed krav på svenskt medborgarskap. I rekryteringsprocessen kommer bakgrundskontroller samt säkerhetskontroller genomföras.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SAAB med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Elin Hedberg, elin.hedberg@se.experis.com eller 08-508 954 39. 

Urval och intervjuer sker löpande så sök direkt! Ansökan görs via SAABs hemsida: ANSÖK HÄR!

 

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 14 700 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. 

Liknande jobb

Liknande jobb