Infrastrukturarkitekt till Länsförsäkringar AB

Plats
Stockholms län, Uppsala län, Södermanlands län, Stockholm
Annonserat
den 23 maj 2017
Stängs
den 2 oktober 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Länsförsäkringar AB står inför stora och spännande förändringar av IT-infrastrukturen och behöver nu förstärka med ytterligare en erfaren infrastrukturarkitekt till gruppen Förvaltningsstyrning Infrastruktur. Gruppen arbetar med outsourcade IT-drifttjänster och ansvarar för förvaltning och utveckling av IT-drift och kommunikationstjänster utifrån affärsverksamhetens krav och behov.


Om jobbet

Som infrastrukturarkitekt arbetar du i gränssnittet mellan IT och verksamheten med ansvar för att samla in och specificera verksamhetens krav. Du fungerar som teknisk och funktionell expert och kravställare mot externa driftleverantörer.

I rollen ingår även att:

 • arbeta med kravställning och verifiering av infrastrukturdesign
 • tolka icke-funktionella krav och vad dessa innebär för infrastrukturen
 • bedöma infrastrukturella säkerhetsfrågor
 • arbetet utförs i enlighet med definierade mål i förvaltning- och projektplaner
 • förstå produktions- och driftsperspektiv
 • agera stöd utifrån infrastruktur, produktion och drift vid upphandlingar av lösningar

Vem är du?

Vi söker dig som:

 • har högskoleutbildning inom systemutvecklingsområde (alternativt djup erfarenhet av IT-infrastruktur genom arbetslivserfarenhet)
 • har mångårig erfarenhet av infrastruktur, IT-plattformar, tekniska lösningar, applikationsdrift och IT-säkerhet
 • har erfarenhet från utvecklings- och förvaltningsarbete såväl ur ett verksamhets- som IT-perspektiv
 • har kunskap om ITIL, PM3 och erfarenhet av processorienterade organisationer
 • erfarenhet av arbete med externa leverantörer samt erfarenhet av att arbeta i ett landskap med outsourcad IT
 • har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du är du strukturerad och noggrann. Du har en god analytisk förmåga och förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Centralt för rollen är problemlösning och det är viktigt att du kan kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners. Motiveras du av förändring och vill jobba på ett framtidsdrivet företag kommer du att trivas här!

Om oss

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Låter det spännande?

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och kopplar din profil mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.


Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag på http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Liknande jobb

Liknande jobb