Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Teknikspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 maj 2017
Stängs
den 3 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker Teknikspecialist med livcykelansvar till Windowsserver, med inriktning Active Directory, till It-avdelningen, It-drift och Infrastrukturförvaltning.

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.


Är det dig vi söker?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

It-drift och infrastruktur ska ha helhetsansvar för utförande av tjänster inom verksamhetsområdet samt stödja utvecklingsprojekt och förvaltningar. Indelning av verksamheten ska göras med utgångspunkt från processmässiga och tekniska samordningsmöjligheter, klient/server, infrastruktur samt nät och övervakning. It-drift och infrastrukturförvaltning ska också samordna driftsättning av Polismyndighetens it-system, releasehantering, samt ansvara för it-incidenter, it-problem och ändringar.

Arbetsuppgifter

Windowsservergruppen har ansvar för drift, livscykelhantering och utveckling av myndighetens Windows-baserade serverplattform, polisens e-postsystem, webb-drift samt förvalting av katalogstjänster och federationslösningar baserade på Microsoft Active Directory.

I teamets arbetsuppgifter ingår daglig drift och proaktivt arbete inom områden som Microsoft Active Directory, AD LDS, ADFS samt kringliggande teknologier.

Rollen som teknikspecialist med livscykelansvar innebär att du kommer ha en drivande roll inom området och ha ansvaret för de ingående produkternas livscykelhantering. Ditt främsta fokus inom ditt ansvarsområde kommer vara:

 • Omvärldsbevakning
 • Utforma strategier och upprätta planer
 • Uppföljning och rapportering
 • Vara aktiv och drivande i behovsdialogen
 • Rådgivande i tekniska projekt och styrgrupper
 • Estimera framtida behov inom området

Utöver detta kommer du vara delaktig i den ordinarie driften.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Flerårig erfarenhet inom IT-förvaltning, IT-drift eller IT-utveckling i komplexa IT-miljöer med Microsoftteknologier i fokus.
 • Flerårig erfarenhet av förvaltning/drift av Active Directory på en avancerad nivå.
 • Erfarenhet av strategisk planering
 • Erfarenhet av uppföljning och rapportering
 • Väl orienterad inom Public Key Infrastucture (PKI)
 • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av något eller några av följande områden:

 • Windows PowerShell
 • System Center Configuration Manager (SCCM)
 • Mobila plattformar
 • Molnbaserade tjänster/Azure
 • Servervirtualisering
 • Microsoft Exchange
 • Arbete i skyddsklassad tjänst
 • IT-säkerhetsarbete med Microsoft-teknologier i fokus

Personliga egenskaper - Avgörande

Arbetsuppgifterna innebär ledning av förändringsarbete och du ska därför ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du tar ansvar för gruppens leveranser från början till slut, samt använder din kompetens och tar ansvar för dina individuella resultat.

Andra viktiga egenskaper är att du kan påvisa ett engagemang och ett aktivt deltagande i utveckling både av verksamhet och i utvecklingsprojekt. Detta innebär en förmåga att kunna ha ett brett perspektiv på organisationsfrågor, såväl som att förstå hur tekniska lösningar kan stödja verksamheten. Du bör också kunna agera lösningsorienterat tillsammans med andra människor, samt bidra till organisationens verksamhetsutveckling. Du tar ansvar för en god arbetsmiljö, genom att föregå med gott exempel. Detta kan ske genom att du följer rutiner och riktlinjer, samt påtalar sådant som behöver åtgärdas. Som medarbetare förväntas du vara självgående och att komma med initiativ till förbättringar.

Rollen kräver god kännedom om olika delar av Polisens verksamhet, vilket förutsätter att du har en förmåga att kommunicera med olika parter inom verksamheten. Delar av polisens verksamhet är skyddsklassad, vilket ställer krav på hög integritet och en medvetenhet om vad det innebär att arbeta inom skyddsklassad verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas och beredskaps-/jourtjänstgöring förekommer. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Patrik Brandting, gruppchef, tfn 010-56 41794. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

 

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.


Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Vi undanber oss ansökningar via andra kanaler än denna.

Urval kommer att påbörjas i mitten av augusti.
 

Sista ansökningsdag är 3 juli 2017.

Välkommen med din ansökan!

https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=c9f73b27-534f-4ee4-a609-6870033ff395

Liknande jobb

Liknande jobb