Förvaltningsledare IT

Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 31 maj 2017
Stängs
den 25 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT-avdelningens uppdrag är att tillse att koncernen har en väl fungerande och effektiv IT-verksamhet. Avdelningen är organiserad i fyra underenheter: Ledning och Utveckling, Verksamhetsnära IT, Support och Drift. IT-avdelningen skall skapa största möjliga affärsnytta för koncernen.


Enheten IT Drift (SID) ansvarar för DataCenter, Integrationer, IT-arbetsplats och Servicedesk samt Telefonifunktionen.

 • DataCenter, ansvarar för drift av server och databasinfrastruktur, lagringsmiljö, lastbalansering, applikationsdrift och andra centrala      infrastrukturkomponenter som backup och övervakning
 • Integration, ansvarar för integrationer mellan system
 • IT-arbetsplats, ansvarar för datorernas hård- och rnjukvara, Exchangemiljö, paketering av applikationer, Servicedesk inkl ärendehanteringssystem men också för klientnätverk LAN/WAN och kontohantering (IAM), skrivare och lösning för filkataloger
 • Servicedesk, ger IT-support gällande datorer och system och är första kontakten för användarna vid datorrelaterade frågor eller incidenter
 • Telefoni, ansvarar för telefonifunktionen med telefoniväxlar, telefoner, abonnemang samt kontaktcenterlösning

 

Vi söker nu en Förvaltningsledare IT för tjänsteområdena IT-arbetsplats och Servicedesk. Som Förvaltningsledare IT inom enheten SID har man god kunskap om verksamhetens behov likväl som teknik och system. Med denna kunskap överbryggar man glappet mellan verksamhet och IT för att utveckla tjänsterna. Förvaltningsledarens uppgift är att tillsammans med övriga förvaltningsledare budgetera, bereda och följa upp förvaltningsplaner, budget, beställningar och avtal.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Sköta uppföljning och rapportering av förvaltningens IT-kostnader och avtal
 • Ansvara för kontrakt/avtal med leverantörer inom objektet
 • Säkerställa användbarheten/tillgängligheten enligt SLA med leverantör
 • Agera beställare och kravställare mot leverantör
 • Internt vara leverantör av IT-tjänster till verksamheten

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen inom IT/systemvetenskap eller eftergymnasial utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av förvaltningsområdet, projektledning eller förvaltningsledning
 • Teknisk förståelse för komponenter inom IT-arbetsplats, som t.ex. Klienthårdvara, Windows 10, Paketering, Active Directory, Exchange och Nätverk (LAN/WAN)
 • ITIL-certifiering och erfarenhet av PM3 är meriterande
 • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är Positiv, drivande, ansvarsfull, strukturerad och systematisk. Du är lyhörd och socialt kompetent för att kunna bemöta kunder och samarbeta med olika intressenter, både internt och externt. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmåga till självständig problemlösning för att säkra en stabil och bra användarmiljö. Vidare är du engagerad och teamorienterad och bidrar till effektivisering och förbättring. Du trivs att tillsammans med andra utveckla och hitta lösningar samt att åstadkomma resultat.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2017-06-25

Kontaktpersoner:
Jonas Magné, IT-driftchef
tfn: 031-626504

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

 

Göteborg Energi

Göteborg Energi är mer än ett vanligt energibolag. Vi är göteborgarnas eget energibolag och ägs av Göteborgs Stad. Förutom att producera och leverera energi så jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Det handlar om förnybar energi, smarta system och energieffektiva lösningar för boende, företag och transporter. Göteborg står inför en omfattande stadsutveckling så hos oss är du en viktig del i jobbet för en hållbar framtid, med massor av spännande utmaningar längs vägen!

Liknande jobb

Liknande jobb