Krav- och testledare

Plats
Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 31 maj 2017
Stängs
den 25 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På IT-avdelningen söker vi en krav och testledare till en spännande roll inom Krav & Testcentret (KTC) som arbetar med kravledning och testledning avseende system, projektleveranser och förvaltningsaktiviteter. Krav och test är ett viktigt kompetensområde för Göteborg Energi. Vi står inför stora och strategiskt viktiga projekt där vi behöver dig för att för att vara med och säkerställa att koncernens IT-stöd motsvarar verksamhetens behov.

För rätt person finns stora möjligheter att anta en ledande roll och utveckla verksamheten. 

Arbetsuppgifter:

 • Samla in och definiera krav på IT-stöd både inom nyutveckling och förvaltning
 • Säkerställa att beställarens krav på IT-stöd är väl definierade och testbara
 • Kvalitetssäkra projekt- och förvaltningsleveranser innan de rullas ut i produktionsmiljö och till koncernens IT-användare
 • Planera och leda tester för att säkra att IT-leveransen möter verksamhetens behov
 • Delta i projekt och förvaltningsarbeten
 • Identifiera och säkra regressionstester för återkommande systemuppgraderingar
 • Säkra att koncernens krav och testprocesser samt IT-testverktyg används enhetligt samt att utbilda nya användare
 • Säkra att samtliga tester och dess utfall sparas för historik och spårbarhet, och för möjligheten att återanvända dessa i liknande testuppdrag
 • Vidmakthålla och utveckla IT-verksamhetens krav - och testverksamhet

Kvalifikationer:

 • Högskoleexamen inom IT/systemvetenskap 120p/180hp eller likvärdigt
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet inom IT
 • Minst tre års dokumenterade erfarenheter av krav/testledning inom verksamhet och IT
 • Kunna uttrycka sig väl, både muntligt och skriftligt
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska


Certifiering inom test (ISEB/ISTQB) och krav (IREB/REQB) är meriterande. Ledarskapserfarenhet i form av t.ex. projektledning/teamledning är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och värdesätter egenskaper som engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga. Vi tror att du är duktig på att kommunicera och sätta dig in i beställarens vardag och förstå grunden i dennes behov. Vi tror också att du är självgående, noggrann och strukturerad samtidigt som du är drivande.

Funktionen KTC består i dag av två anställda och en handfull konsulter och finns inom enheten Ledning och Utveckling. Inom Ledning och Utveckling finns även projektledning, IT-arkitektur och kvalitetssamordning.

Tjänsten är placerad på IT-avdelningen som har uppdraget att leverera välfungerande och effektiva tjänster avseende IT-stöd till koncernens olika verksamhetsområden. Avdelningen ansvarar för att utveckla, driva och samordna det operativa, taktiska och strategiska arbetet med IS/IT-frågor inom hela koncernen utifrån övergripande mål och riktlinjer. Viktiga ledord är samarbete, tillgänglighet, kompetens och proaktivitet samt fortsatt utveckling och effektivisering av IT-stödet för största möjliga affärsnytta inom Göteborg Energi.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Låter det här som en intressant tjänst för dig? Då är du välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2017-06-25

Kontaktpersoner:
Magnus Lindgren, enhetschef
tfn: 031-626904
mob: 0702-290584

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

 

Göteborg Energi

Göteborg Energi är mer än ett vanligt energibolag. Vi är göteborgarnas eget energibolag och ägs av Göteborgs Stad. Förutom att producera och leverera energi så jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Det handlar om förnybar energi, smarta system och energieffektiva lösningar för boende, företag och transporter. Göteborg står inför en omfattande stadsutveckling så hos oss är du en viktig del i jobbet för en hållbar framtid, med massor av spännande utmaningar längs vägen!

Liknande jobb

Liknande jobb