Verksamhetsprojektledare - Framtidens vårdinformationsstöd vid Enheten för E-hälsa

Plats
Umeå, Västerbotten
Annonserat
den 1 juni 2017
Stängs
den 21 juli 2017
Ref:
A684113
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten - vill du vara med och göra skillnad? Vårt huvuduppdrag är hälso- och sjukvård, tandvård, habilitering, rehabilitering och folkhälsoarbete. Landstinget ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. "Ständigt bättre – Patienten alltid först!" är vår värdegrund och kompass när vi dagligen arbetar för en rättvis välfärd.

E-hälsa är ett samlingsnamn för det vi tidigare kallade IT i vården. I Västerbottens läns landsting har enheten för e-hälsa strategiskt ansvar för att planera och leda utvecklingen på området.

Västerbottens läns landsting står inför omfattande investeringar inom e-hälsoområdet under de kommande åren. För att koordinera och leda verksamhetsutvecklingsprojekt av olika storlek och behöver vi förstärka organisationen med en erfaren projektledare
 

Målbild för det nya vårdinformationsstödet:

Framtidens vårdinformationsstöd är ett modernt verktyg som ger förutsättningar att förbättra och förnya vårdens utförande. Det är värdeskapande för invånare, medarbetare och beslutsfattare och ger tydliga nyttoeffekter i verksamheten.

Framtidens vårdinformationsstöd handlar om mycket mer än ett IT-system och kräver ett omfattande arbete med verksamhetsutveckling och förändringsledning.


Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsprojektledare kommer arbetet främst bestå av förändringsledning/verksamhetsutveckling med fokus på hur digitaliseringen och användningen av ny teknik kan bli en del i införandet av nytt vårdinformationsstöd. Du kommer att ingå i projektledningsgruppen som arbetar med förberedelser och införande av nytt vårdinformationsstöd. Din roll är att vara projektledare inom verksamhetsspåret för de aktiviteter som skall genomföras. Det finns ett samarbete inom SUSSA och dess optionspartners där du kommer att ingå vilket kommer att innebär distansmöten men även vissa fysiska resor.

Arbetet kommer bla bestå i att

 • Genomföra strategiskt viktiga aktiviteter/analyser gällande förberedelser och verksamhetsutveckling inför implementation
 • Vara med att leda landstingets förändringsarbete
 • Ta fram förutsättningar för implementation samt planer för avveckling av befintliga system inom landstinget som ska bytas ut
 • Ta fram plan för att säkerhetsställa övergången till det nya vårdinformationsstödet
 • Införande av nytt vårdinformationsstöd

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av förändringsledning
 • Dokumenterad erfarenhet och utbildning inom projektledning
 • Erfarenhet av förändringsarbete kopplat till systeminförande
 • Behärskar svenska och engelska såväl i skrift som i tal
 • Dokumenterad erfarenhet av att hålla i presentationer för beslutsfattare, facilitera möten, leda workshops
 • Väl insatt i agila-metodologier
 • Erfarenhet av kravinsamling och analys
 • Erfarenhet av kartläggning av verksamhetsprocesser


Meriterande med kunskaper och erfarenheter från offentlig sektor, framförallt sjukvård.


Personliga egenskaper

Du är en utåtriktad person som tar eget ansvar, har god initiativförmåga och trivs bra att arbeta både självständigt, i grupp och att leda andra. Vi ser att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och klarar av att arbeta med flera uppgifter parallellt. Du har en pedagogisk förmåga med en helhetssyn utifrån landstingets behov och krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta med olika personalkategorier. Du kommer att ingå i ett team med erfarna medarbetare.

Då arbetet innebär stort egenansvar är det viktigt med återkoppling där god kommunikativ förmåga och social kompetens är viktiga egenskaper.


Ansökan

Ansök senast: 2017-06-21

Referensnummer: A684113


Kontakt 

Christina Igasto Chef E-hälsoenheten
090-785 41 13
christina.igasto@vll.se

Facklig företrädare

Magnus Jälmbrant Ordförande Sveriges ingenjörer
090-785 84 79
magnus.jalmbrant@vll.se


Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Liknande jobb

Liknande jobb