Ingenjör med intresse för IT-system - Tekniska verken Linköping Nät AB

Rekryterare
Tekniska verken
Plats
Linköping
Annonserat
den 1 juni 2017
Stängs
den 3 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som medarbetare på Tekniska verken är du en viktig del av vår vision - att bygga världens mest resurseffektiva region. För att lyckas måste vi våga tänka innovativt och utveckla nya, smartare lösningar. Totalt är vi cirka 900 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord, drivande, positiva och trovärdiga. Vi tycker att det är viktigt att vår arbetsplats speglar samhället och värdesätter därför en jämn könsfördelning och mångfald i rekryteringsprocessen.

Vårt erbjudande 

Vi söker en nyfiken utvecklingsinriktad ingenjör med intresse för IT-system. Du blir en del av en avdelning som ansvarar för det system där våra nät, exempelvis el och bredband, finns dokumenterade. Vi tar fram riktlinjer för hur dokumentationen ska utföras och arbetar med ständig utveckling av systemet. Du kommer att vara en nyckelperson i detta arbete och bidra till digitalisering och effektivt nyttjande av systemet, som du på sikt blir ansvarig för.

I arbetet ingår att:

  • Verka för utveckling och optimalt nyttjande av nätinformationssystemet. 
  • Sköta systemadministration
  • Ta fram rutiner för hur dokumentationen av våra nät ska gå till
  • Planera och medverka vid uppgraderingar av systemet 
  • Utbilda kollegor i hur dokumentationen ska utföras
  • Jobba i databaser; söka information och göra uppdateringar
  • Hålla utbildning för nya användare av systemet

Vem är du?

Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och du tar egna initiativ. Du har förmågan att själv strukturera ditt arbete. Lyhörd och serviceinriktad beskriver dig också på ett bra sätt. Vi ser att du både uppskattar att samarbeta och att arbeta enskilt. Att leva upp till våra kärnvärden, drivande, positiv och trovärdig är en självklarhet för dig.

Vi tror att du kan vara en nyutexaminerad civil-/högskoleingenjör som tycker det är spännande med IT-system och tycker samhällskritisk infrastruktur, som exempelvis elnät, är ett intressant område. Har du erfarenhet av GIS-system, programmering, elnät/elkraft eller bredband är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, samt på de sätt som du kan komplettera vårt befintliga team. Du har B-körkort.

Sök tjänsten

Tjänsten söks genom att skicka in CV och personligt brev genom att söka via denna länken. Tryck här och du länkas till Tekniska verkens hemsida. Läs också gärna mer om hur det är att jobba hos oss på tekniskaverken.se/hososs

Vill du veta mer?

Är du intresserad av tjänsten och vill ha mer information, välkommen att kontakta Anders Holmgren, affärsenhetschef, tel 013- 30 86 88. Facklig information lämnas av Ann Samuelsson, Akademikerföreningen, tel 013-20 83 61 eller Anette Lönn, Vision, tel 013-20 91 57. Ansvarig för rekryteringsprocessen är Andreas Oliw, HR-konsult, tel 013- 20 83 15.

Välkommen med din ansökan!

Vi arbetar med en löpande urvalsprocess, skicka därför in din ansökan snarast möjligt. När vi har hittat vår kandidat så stänger vi ner rekryteringsprocessen, vilket innebär att vi inte nödvändigtvis väntar in ansökningstidens utgång, 2017-06-30.

Liknande jobb

Liknande jobb