Swedbank rekryterar Chef för teamet Payroll

Rekryterare
Swedbank
Plats
Jämtlands län, Östersund
Annonserat
den 2 juni 2017
Stängs
den 27 juni 2017
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som anställd hos Swedbank formar du din egen och andras framtid. Du skapar tillväxt genom idéer och kapital. Du bidrar till förändring, förbättring och genomförande. Öppnar nya dörrar och stänger gamla. Vi ger ständiga utmaningar och har chefer som ser och utvecklar din potential. Vi söker medarbetare som delar våra värderingar: Öppen, Enkel och Omtänksam. Läs mer om oss på swedbank.se, följ oss på Facebook och Instagram.

 

HR Payroll har till uppgift att erbjuda och utveckla personal- och löneadministrativa tjänster och verktyg för Swedbank och Sparbankerna. Enheten sysselsätter 26 personer och verksamheten bedrivs i Östersund. Verksamhetens huvudsakliga uppgift är att betala ut löner och andra ersättningar till anställda i Swedbanks svenska verksamhet samt flertalet Sparbanker. Enheten är i en intensiv fas då vi implementerat ett nytt svenskt lönesystem tillsammans med ett HR system. Detta kräver förändringar i processer och att ta fram nya arbetssätt som fungerar ihop med de nya systemen.

Swedbank Payroll, som är en ny enhet inom HR Payroll, fokuserar på hanteringen av Swedbanks löner och ersättningar. Enheten är idag 11 personer som hanterar ca 9000 löneutbetalningar per månad. Vi söker nu dig som vill leda och utveckla den nya enheten. I din roll är du underställd chefen för HR och Löneadministration i vilken enheten Swedbank Payroll ingår.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att:

 • Leda utveckling av gemensamt arbetssätt i teamet
 • Koordinera lönearbetet samt har eget löneområde
 • Ansvara för hantering av risker & kontinuitetsplaner
 • Ansvara för personalen inom teamet
 • Ingå i HR Payroll's ledningsteam

Vem är du?

För den här rollen behövs kunskap och erfarenhet inom följande:

 • Operativt lönearbete
 • Kvalitets- och förbättringsarbete
 • Dokumenterad ledarerfarenhet
 • IT-systemimplementationer
 • Officepaketet i allmänhet och Excel i synnerhet

Vi ser gärna att du har akademisk utbildning - PA-programmet, eftergymnasial utbildning eller kunskap enl motsvarande. Du bör ha arbetat inom en större organisation. Du har ett intresse för IT och utveckling av kombinationen ”människa och teknik”.

Du gillar nya utmaningar, förändringsarbete och skapande av nya rutiner och arbetssätt. Du bör ha god struktur och planeringsförmåga för att leda vårt Swedbank Payroll team till en sund och hållbar arbetssituation.

Du är grundglad och har en positiv inställning och brinner för att utveckla människor och verksamheter, samt delar våra värderingar ”Öppen, Enkel och Omtänksam”. Vi lägger stor vikt vid din personlighet.

Varför jobba hos mig? - Lena Gideryd, rekryterande chef på Swedbank

”-Jag erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete i en intensiv fas - och där vi stimuleras av utmaningar och förändringar. Jag vill se egen drivkraft och förmåga att med struktur och effektivitet arbeta självständigt. Jag uppskattar ärlighet och tydlighet i alla situationer och jag förväntar mig ett starkt engagemang. 

Min omgivning brukar uppskatta mig för mitt engagemang och mitt goda humör. Jag leder andra genom att visa vägen framåt men är inte rädd för att stötta operativt när så behövs.  Jag är en engagerad och närvarande chef som ger ansvar och involverar. Om du jobbar hos mig och oss i HR Payroll så kan jag garantera dig minst ett riktigt gott skratt per dag! Humor och glädje är en väldigt närvarande vän i hela teamet. ”

Ansökan och kontakt

Du registrerar dina kontaktuppgifter, laddar upp din CV (innehållande personligt brev och meritförteckning) och söker tjänsten via länken på experis.se, jobb-id-nr 24 546 senast den 26 juni 2017. Sök gärna så snart som möjligt då vi kan komma att inleda intervjuprocessen före ansökningstidens slut.

Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på 070 - 377 20 63 eller via mail annakarin.bergqvist@se.experis.com.

Fackligt ombud:

 • Finansförbundet Camilla Linder 08 - 585 96 702 
 • SACO Henrik Joelsson 040  - 24 25 08

Liknande jobb

Liknande jobb