Scania IT

Funktionsutvecklare autonoma fordon - Karta och omvärldsbild

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 juni 2017
Stängs
den 10 juli 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och utveckla framtidens autonoma fordon? Trivs du i en kreativ miljö där du får möjligheten att ta egna initiativ och hitta nya lösningar? Då kanske ett jobb som funktionsutvecklare på gruppen Vehicle Management Controls (REVM) är något för dig!

Vår grupp består av 14 personer där ansvaret kretsar kring funktionsutveckling och kravställning av funktionalitet i styrsystemet Koordinator (COO). Koordinatorn är den centrala noden i våra fordons elsystem och innehåller en stor mängd funktioner med varierande uppgifter och komplexitet. Bland de större funktionerna i Koordinatorn kan nämnas Scania Driver Support (en interaktiv förarträning) och start-/stopfunktionalitet för hybridfordon. De kommande utmaningarna finns bland annat inom förarträningsfunktioner, elektrisk styrning samt inom utveckling av framtidens kartdataplattform.
 
Dina arbetsuppgifter
Scania är mitt inne i ett spännande teknikskifte där mer och mer fokus läggs på förarstödsfunktioner och självkörande fordon. En av de stora nyckelfrågorna för många kommande avancerade autonoma funktioner är en bättre karta och omvärldsbild än vad vi har idag. På sikt kommer vi bana väg för en omvärldsbild som är så bra att vi kan framföra fordon helt utan förare! Du kommer att arbeta med att förstå vilken omvärldsbild våra autonoma funktioner behöver, hur den ska beskrivas, lagras och implementeras både i våra fordon och på våra servrar. En del information kommer vi själva att ta reda på med hjälp av fordonets sensorer, men vi kommer också att arbeta med leverantörer som hjälper oss att mäta upp och bygga vår omvärldsbild.
 
Ditt arbete kommer att handla om allt från de produkter vi har i produktion idag till den senaste forskningen i ämnet. Flera av våra nystartade projekt kräver nya lösningar av hur vi beskriver vår omvärld, både för funktioner på motorvägar och för mer dynamiska miljöer som t.ex. gruvor. Eftersom hela vår koncern inser värdet av en bättre karta och omvärldsbild finns flera områden där vi arbetar med våra kollegor i Tyskland. Du kommer att ha det överordnade ansvaret att driva arbetet med kontaktytor både internt inom Scania samt ut mot koncern och leverantör.
 
Din profil
Vi tror att du är civilingenjör med inriktning mot systemutveckling alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Erfarenhet av teknisk projektledning är meriterande.
 
Som person har du lätt att kommunicera tydligt och lyssna in. Rollen kräver att du är driven, tycker om att arbeta med långsiktiga strategier med många gränsytor. Arbete i team är något du trivs med och du sporras av utmaningen att få driva frågor både internt på Scania och mot leverantör.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna Andreas Johansson, 08-553 521 43 (gruppchef) eller Annea Barkefors, 08-553 810 59.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg.

Liknande jobb

Liknande jobb