Polismyndigheten

Teknikspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 juni 2017
Stängs
den 18 augusti 2017
Ref:
C13714/2017
Kategori
Databas, Nätverk
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker Teknikspecialist till It-drift och infrastrukturförvaltning.

Beskrivning av arbetsplatsen

Arbeta inom enheten It-drift och infrastrukturförvaltning vid Polismyndighetens It-avdelningen

Vi söker nya medarbetare, första jobbet efter examen?

Vill DU bli en av oss som driver Polisens It-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens It-avdelning levererar It-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av It-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Polisen ska dra nytta av teknikutvecklingen för att stödja Polisens arbete och hjälpa allmänheten på bästa sätt. Behoven är föränderliga och säkerhetskraven är höga. Eftersom Polisens arbete aldrig tar paus behöver It-stödet hålla hög kvalitet. Det skapar en miljö som kräver samarbete, prestigelöshet och nyfikenhet. Då utveckling och drift sker inom Polisen finns en stor bredd av roller och möjlighet att hela tiden lära sig nya saker och utvecklas. Utvecklare, teknikspecialister, UX-designers, säkerhetsexperter, förändringsledare och systemadministratörer samarbetar för att få fram produkter som hjälper och underlättar för Polisen och medborgarna i vardagen.

Vill du vara med och etablera framtidens teknik med automatiserade lösningar och höga krav på tillgänglighet som möjliggör för utvecklare att fokusera på att utveckla It-stöd i världsklass till polisverksamheten?

Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för Polisen att bli än mer effektiva i sitt dagliga arbete.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

På driftssidan arbetar It-avdelningen med en bredd av teknologier och produkter som livscykelhanteras och kontinuerligt förändras. Höga säkerhets- och lagkrav innebär utmaningar att använda externa molntjänster vilket medför behov att etablera privata molntjänster där vi strävar efter att uppnå en så hög standardiserings- och automationsgrad som möjligt.
Intensivt arbete pågår mellan drift och utvecklingsteamen för att nå ”Continuous Integration” och ”Continuous Delivery”. Samtidigt som nya applikationer och tekniker tas i drift arbetar vi med att ersätta äldre lösningar och teknologier helst utan att verksamheten störs av stopp eller att någon tjänst blir otillgänglig.
En viktig uppgift är också att skydda Polisens samhällskritiska It-infrastruktur. Genom att detektera och analysera potentiella cyberhot förhindrar vi att system utsätts för cyberattacker som i sin tur riskerar att leda till stora samhällsstörningar. Polisens förmåga att agera vid ett potentiellt hot kan därför bedrivas i realtid genom omfattande analyser och forensiska utredningar.
Vår förhoppning är att du gillar följande begrepp: CI, CD, A/B-test, UX, SCRUM, PKI, JSON, FIRO, JS, REST, AD, API, Swift, OBJ-C, XML , SO-AP, WCF , JMS, NSX, VSAN, IPS, IDS, CA, HSM, FW,C, SOC, NOC, SCCM, IIS, Open Source, EMM, SDDC, IAAS, PAAS, DBAAS SAAS, BASH, Perl, Python, Docker, Open Stack.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjörsbildning inom datateknik, informationsteknik, teknisk fysik eller elektroteknik, alternativt pågående utbildning med avsikt att slutföras inom år 2018.
 • Relevant högskoleutbildning inom It-området, alternativt pågående med avsikt att slutföras inom år 2018
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i tal och i skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Slutförd Civilingenjörsbildning inom datateknik, informationsteknik, teknisk fysik eller elektroteknik
 • Slutförd högskoleutbildning inom It-området som av myndigheten bedöms relevant för uppgiften.

Det är även meriterande om du har erfarenhet inom någon/några av nedanstående:

 • Databaser
 • Open Source
 • Nätverk
 • Brandväggar
 • Operativsystem
 • Programmering
 • Virtualisering
 • Lagring

Personliga egenskaper

Du har ett brinnande intresse för att leverera It-lösningar som ligger i framkant och hela tiden arbetar för att lära dig det senaste och applicera det i praktiken. Det viktigaste för oss är att du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk, kommunikativ och inspirerande samt har ett genuint It-intresse.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Michael Svensson
Rekryterande sektionschef
070-325 53 48

Lars Karlsson
Sektionschef
072-201 56 86

Facklig företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Övrig information:

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan:

Om du är intresserad av att vara med och bygga en It-organisation i världsklass som bidrar till samhällsnytta så tar vi gärna emot en ansökan med CV och ett kort personligt brev.
Du skapar ett konto första gången du ansöker. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-Supporten på hr.support@polisen.se, skriv ärendenummer: C13714/2017

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb