Systemutvecklare, Stockholm

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Stockholm
Annonserat
den 8 juni 2017
Stängs
den 12 juli 2017
Ref:
302-2017/2542
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lantmäteriet söker en systemutvecklare till kontoret i Stockholm.

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Division Geodata bygger upp, vidareutvecklar, förvaltar och tillhandahåller geografisk information och fastighetsinformation. I ansvaret ingår att göra informationen bättre och mer lättillgänglig så att det kan komma till nytta inom allt fler samhällsområden. Som ett led i detta arbetar enheten Myndighetsuppdrag med att stötta och utgöra Försvarsmaktens gemensamma funktion för geodataförsörjning. Enheten förvaltar geografisk information och säkerställer tillgänglighet och användbarhet av denna för Försvarsmaktens användare och IT-system. Inom enheten ansvarar sektionen Internleverans för att utveckla och förvalta enhetens produktionssystem inklusive verktyg och applikationer samt att inhämta, bearbeta och lagra geografisk information för fortsatt produktion av tryckta kartor och digitala kartpaket. 

Till sektionen söker vi en kreativ systemutvecklare med intresse för GIS, som vill vara med att utveckla och förvalta enhetens verktyg och applikationer samt bearbeta geografisk information.

Arbetsuppgifter

 • Delta i utveckling och förvaltning av enhetens egenutvecklade verktyg och applikationer i syfte att underlätta och kvalitetssäkra bearbetning av geografisk information och produktion av geodataprodukter.
 • Delta i kravställning och test på externt utvecklade verktyg samt i enhetens olika tekniska miljöer, varav produktionssystemet är ett.
 • Genomföra bearbetningar av geografisk information.
 • Stötta med utvecklarkompetens i utveckling och förvaltning av enhetens produktionslinor och produktion av geodataprodukter.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en flerårig eftergymnasial utbildning inom systemutveckling och minst två års arbetserfarenhet med systemutveckling i .Net/C#. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i .Net/C#.

Det är meriterande med:

 • Erfarenhet av systemutveckling i GIS-miljöer
 • Erfarenhet av bearbetning av geografisk information
 • Erfarenhet av arbete med programvaror från ESRI och Carmenta samt FME

Som person

 • löser du komplexa problem och utmaningar på ett bra sätt, både självständigt och tillsammans med kollegor
 • är du lyhörd och har lätt att förstå verksamhetens behov
 • är du strukturerad och tar ansvar för uppgiften
 • är du trygg och stabil med självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen
 • har du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övriga krav

 • Svensk medborgare
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Godkänd säkerhetsprövning, denna kommer att genomföras före tillsättande av tjänst

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna sektionschef Ulla Nyström, ulla.nystrom@lm.se, telefon 08-508 995 36, 070-558 25 57 eller teamledare Henrik Niemi, henrik.niemi@lm.se, telefon 08-534 893 32, 070-331 84 81.  Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Maria Eriksson, maria.m.eriksson@lm.se, telefon 08-534 893 45 och för ST inom Lantmäteriet, Jeanette Landström Rawlinson, jeanette.landstrom.rawlinson@lm.se, telefon 08-534 893 43. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Intervjuer kommer genomföras i augusti.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan

Om du väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/2542, senast 2017-07-12. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.

Liknande jobb

Liknande jobb