Kravanalytiker / verksamhetsspecialist Stockholm

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 juni 2017
Stängs
den 23 juni 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu en driven kravanalytiker / verksamhetsspecialist till IT och området Sakförsäkringar. Gillar du att jobba med kravanalys, förvaltning och vill bidra i att vidareutveckla detta systemområde? Då kan du vara den vi söker!

Folksam är ett av Sveriges främsta försäkringsbolag. Vår ekonomiska styrka gör det möjligt att jobba långsiktigt och engagera oss i det våra kunder bryr sig om. IT-organisationen består av drygt 500 medarbetare och befinner sig i en spännande fas. Genom ett förnyat uppdrag ansvarar vi för infrastruktur och stöd för information och processer. Vi arbetar för att bli ännu mer processinriktade och samordning av funktioner ska göra att vi kan få full utväxling av styrkan i hela vår IT-organisation. Vi sitter centralt i Skanstull, Stockholm


Det här gör du som verksamhetsspecialist/kravanalytiker

Du ingår i en grupp med cirka 20 personer som ur affärsverksamhetens perspektiv ansvarar för två av Folksams systemområden (förvaltningsobjekt) - Sakförsäkring och Betalning. Du tillhör gänget som arbetar med systemstödet för Sakförsäkring. Du arbetar Agilt i aktivitetsbaserade lokaler med bland annat felhantering, kravformulering och test där affärens behov står i centrum. Systemstödet utgörs i huvudsak av ett egenutvecklat system men då detta är ett system som integrerar med många andra system så behöver du också ha en övergripande förståelse av till exempel betal- och skadesystem, datawarehouse etc.

Du har många kontakter, exempelvis med slutanvändare, kundstöd, systemutvecklare och andra roller i alla de systemområden som berör eller använder avtal för sakförsäkring.

Är du den vi söker?

Vi fortsätter att utveckla vårt Agila arbetssätt och det tillsammans med en ständigt växande omfattning för systemstödet innebär att vi söker dig som har en personlighet som består av en god portion nyfikenhet, dels på de möjligheter som det Agila arbetssättet ger och på nya eller utvidgade produktområden. Därför behöver du kunna tänka dig att också anta någon av de Agila rollerna, såsom Scrummaster eller PO, kanske parallellt med uppgiften du har som verksamhetsspecialist/kravanalytiker. Du behöver även förstå nödvändigheten av och bidra till att skapa samt underhålla den dokumentation som krävs för att säkerställa såväl spårbarhet som vidareutveckling av våra krav.

Du har akademisk utbildning med inriktning verksamhetsutveckling eller systemvetenskap, eller så har du förvärvat motsvarande kunskap på annat sätt tillsammans med förmåga att tänka i abstraktioner/modeller för att åstadkomma normaliserad dokumentation eller förstå och omsätta de principer som skapar det Agila arbetssättet. Du har arbetat med kravanalys och/eller förvaltning, gärna inom Sakförsäkringar med vana och bra förståelse för Agilt arbetssätt.

Vidare har du lätt för att samarbeta, är noggrann och god analytisk förmåga vilket krävs för att klara felsökning, kravformulering och test. Du är även drivande och strukturerad i en värld med flera parallella ärenden att hantera och med många inblandade intressenter, ibland externa. Det faller sig naturligt för dig att påminna och följa upp. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar och bidra till att skapa laganda i det team du kommer att verka.

I denna starkt föränderliga värld söker vi dig som ”helt enkelt” tänker ett steg längre och drar slutsatser och tankar från kända och ibland okända fakta.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam, http://folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet 
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Håkan Swärm, gruppchef, 08-772 64 18 eller Jane Hultqvist Stenius, förvaltningsledare, 0709-11 61 32.

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson, 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 23 juni 2017. Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. 

 


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb