IT-säkerhetsspecialist med inriktning mot informationssäkerhet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 6 juli 2017
Ref:
PSL 2017-70
Kategori
Ledning, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med de senaste tekniska innovationerna och samtidigt göra en insats för samhället? Pensionsmyndigheten är en myndighet som ligger i absolut framkant när det handlar om teknik och utveckling. På IT-avdelningen är vi idag cirka 270 medarbetare fördelade på fyra enheter som samarbetar gränsöverskridande med övriga interna avdelningar och stabsfunktioner.

Vårt mål är att vara Sveriges bästa IT-avdelning, senast år 2020.


Som IT-säkerhetsspecialist tillhör du IT-säkerhets- och tjänsteleveransenheten som består av 13 medarbetare. Enheten ansvarar för att säkerställa att kraven på IT-säkerhet beaktas och upprätthålls inom ramen för Pensionsmyndighetens säkerhetsledningssystem och vi lägger även stort fokus och arbete på att vara ett stöd till utvecklingsprojekt och förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en IT-säkerhetsspecialist med inriktning mot informationssäkerhet, där dina arbetsuppgifter huvudsakligen är att:

  • Utveckla Pensionsmyndighetens strategier och processer inom IAM-området.
  • Samordna och leda IT-avdelnings behörighetsuppföljningar samt efterlevnad av vårt säkerhetsramverk.
  • Genomföra och leda arbetet med hot och riskanalyser av våra miljöer.
  • Stödja förvaltning och projekt i IT-säkerhetsfrågor och med att genomföra informationsklassning av informationstillgångar i system och applikationer.
  • Deltaga i förvaltningsstyrning i rollen som objektspecialist.
  • Utifrån uppdraget att; coacha, motivera, stödja och skapa förutsättningar för alla medarbetare att förstå IT-säkerhet och därmed följa framtagna riktlinjer.
  • I rollen ingår att samverka med såväl externa leverantörer samt andra myndigheter.


It-säkerhetsgruppen består av ett antal specialister inom olika fokusområden men som ändå jobbar tajt tillsammans som ett team. Som medarbetare på enheten erbjuds du goda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling men även tiden att lära ut dina kunskaper tillsammans med övriga i teamet.

Din arbetsplats är placerad i ljusa och trevliga lokaler centralt i Hornstull på Södermalm i Stockholm. Då vi tycker att det är viktigt att alla mår bra på jobbet har vi flera förmåner som underlättar balansen mellan arbete och fritid.

Utbildning och erfarenhet

Du ska ha relevant akademisk utbildning med minst tre års erfarenhet av att arbeta inom IT-säkerhets- och informationssäkerhetsområdet.

Vi ser att du med fördel har haft fokus på säkerhetskravställningar, IAM (Identity and Access Management), kontinuitetsplanering och regelefterlevnad i arbetet.

Du är van att driva och leda förändringar i en komplex organisation med höga krav på att samordna och prioritera olika intressenters krav och behov.
Det är meriterande med säkerhetsrelaterade certifieringar såsom CISSP m.fl.

Egenskaper

Då den här rollen innebär många kontaktytor ser vi att det är viktigt att du är kommunikativ, drivande och har en förmåga att arbeta övergripande och målinriktat för att åstadkomma dels delaktighet och engagemang men även tydliga resultat. Du har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt samt att du har ett konsultativt och stödjande arbetssätt.

Det är också viktigt att du på ett lättförståeligt sätt kan kommunicera krav och dess intentioner samt i dialog med andra fånga upp behov och applicera dem till tekniska lösningar.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627) kommer att genomföras innan anställning.

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och informerar om hela pensionen. Varje år betalar vi ut drygt 300 miljarder kronor till 2,1 miljoner pensionärer, genomför drygt 800 000 fondbyten och skickar ut 6,8 miljoner orange kuvert. Vi är omkring 1 100 medarbetare på 8 orter.

Vi gör pensioner enklare - för att alla ska kunna leva i nuet.

För mer information

För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Mats Pettersson
tel. 070-787 68 39

Fackliga representanter; Won-Kyung Chung, Saco, tel. 010-454 21 41 och Paul Brix, ST, tel. 010-454 25 10

Välkommen med din ansökan!

Ange diarienummer PSL 2017-70 i din ansökan.

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas, varför vi undanber oss alla samtal från säljare.

Sista ansökningsdag: 2017-06-25.

Liknande jobb

Liknande jobb