Förvaltningsledare

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 9 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

It-avdelningen har ett sjuttiotal medarbetare fördelade på tre enheter. Förvaltningsledaren är placerad inom enheten it-utveckling. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen samt dialogen med medborgarna. Avdelningen ska vara en modern organisation med målsättningen att genom stegvisa förbättringar utveckla sitt arbetssätt och sina processer för att uppnå goda resultat.

Arbetsuppgifter

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och för kommunikationen till allmänheten samt till den övriga myndighetsförvaltningen. Vi söker nu en förvaltningsledare till ett av tre förvaltningsområden med fokus på att fortsätta utveckla en professionell it-verksamhet som proaktivt stöder verksamhetens behov.

Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltningsområdets utvecklingsuppdrag, arbetar fram underlag för budget- och resursbehov. Du ansvarar även för uppföljning inom förvaltningsområdet och planerar aktiviteterna tillsammans med teamledare. Arbetet sker i nära dialog med verksamheten och verksamhetskontakter inom it.

Kvalifikationer

Du har en utbildning med teknisk inriktning samt flerårig arbetslivserfarenhet av att leda systemförvaltning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomisk planering, budgetering och deltagande i större förvaltningsuppdrag och projekt. Du kan kommunicera om teknik och lösningar på ett pedagogiskt sätt. Det är meriterande om du är certifierad inom förvaltningsledning, projektledning eller ledarskap.

Vi söker dig som

  • har flera års erfarenhet av att leda team inom systemutveckling
  • har förmåga att skapa och bidra till ett gott samarbetsklimat där medarbetare kan växa och utvecklas
  • inom givna förutsättningar och ekonomiska ramar genomför prioriterade förvaltningsaktiviteter utifrån gemensamt satta mål
  • har flera års erfarenhet av agil arbetsmetodik
  • har flera års erfarenhet av att arbeta med behovs-/kravanalys
  • kan bidra till enhetens fortsatta utveckling.

Det är viktigt att du har en god förmåga att prioritera och leda arbetet på ett tryggt sätt. Ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet där teamets kompetens tas till vara och får möjlighet att utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera. Du förväntas att arbeta utifrån vår vision ”Tillsammans för riksdagens bästa”.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 9 juli 2017.

Kontaktpersoner

Lars Eriksson, Enhetschef, 08-786 57 13  

Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb